Να σταματήσει η ακροδεξιά στροφή συνέστησε ο Καραμανλής στον Σαμαρά!

Για τη «μυστική» συνάντηση των δυο ανδρών εγράφησαν πολλά. Γενικό συμπέρασμα,είναι πως και οι δυο συμφώνησαν για την κρισιμότητα των στιγμών.Μόνο που οΣαμαράςεπιμένει στο σενάριο τηςαριστερής παρένθεσης, ενώ οΚαραμανλήςσυνιστά την πίστωση χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες τουNewsbombοι δυο άνδρες είπαν αρκετά και για το μέλλον της ΝΔ…

Να σταματήσει η ακροδεξιά στροφή συνέστησε ο Καραμανλής στον Σαμαρά!
2'

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Διαφορετικές προσεγγίσεις διαφάνηκαν στη συζήτηση μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του Αντ. Σαμαρά, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του δεύτερου.

Η συνάντηση είχε συμφωνηθεί την ημέρα που η Βουλή ψήφισε για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πρωτοβουλία είχε ο Αντ. Σαμαράς.

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αφορούν και στα εσωκομματικά, αλλά και στη γενικότερη πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.

Διαπιστώθηκαν πάντως και συμφωνίες, όπως για παράδειγμα στην ανάγκη να επικρατήσει αυτή τουλάχιστον την περίοδο εσωκομματική νηνεμία και να μη γίνουν εν θερμώ κινήσεις που θα απειλούσαν την ενότητα της παράταξης.

Άλλωστε αυτή τη θέση την έχει εκφράσει παγίως ο Κ. Καραμανλής στους δεκάδες βουλευτές, οι οποίοι τον έχουν επισκεφτεί στο πολιτικό του γραφείο, μετά την εκλογική συντριβή της Ν.Δ.

Από εκεί και πάρα, ο Καραμανλής επέμεινε –και σε αυτό δεν φάνηκε να συμφωνεί ο Σαμαράς- στην ανάγκη να διασφαλιστεί η φυσιογνωμία της παράταξης, κάτι που όπως υπογράμμισε θεωρεί κεντρικό ζήτημα.

Και μάλιστα έγινε και πιο συγκεκριμένος, όταν τόνισε ότι «θα πρέπει να σταματήσει η ακροδεξιά ρητορική», υπαινισσόμενος προφανώς την προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. που έχει συγκεντρώσει τις οξύτατες αντιδράσεις πάρα πολλών στελεχών και βουλευτών, αλλά και γενικότερα τη δεξιά στροφή του κόμματος τα τελευταία χρόνια και την απομάκρυνση απ’ τον μεσαίο χώρο, που ήταν μια απ’ τις κεντρικότερες επιλογές επί ηγεσίας Καραμανλή…

Αλλά οι δύο φάνηκε επίσης ότι δεν έχουν κοινή προσέγγιση ούτε στο θέμα της αντιμετώπισης της νέας κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο μεν Σαμαράς φάνηκε να υποστηρίζει τη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης», ενώ ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί χρόνος στη νέα κυβέρνηση, προς όφελος της χώρας…

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή