Καμμένος: Κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την Ευρωζώνη
«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα ακολουθήσουν και κατόπιν σε ένα βαθμό, η Γερμανία. Πρέπει, επομένως, να βρούμε μία λύση εντός της ευρωζώνης, ωστόσο η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν», υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα Bild, συμπληρώνοντας: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης, αλλά ένα κούρεμα, όπως ακριβώς έλαβε η Γερμανία το 1953 στη σύνοδο του Λονδίνου».
«Γιατί προστατεύονται από τη γερμανική κυβέρνηση CEO της Siemens που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς; Γιατί πάντα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμα εκατομμυρίων για διαφθορά μόνο στη Γερμανία οι γερμανικές εταιρείες, αλλά όχι εδώ στην Ελλάδα; Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γερμανικών εταιρειών που έχουν εμπλακεί σε διαφθορά, αλλά δεν ακούγεται τίποτα», τόνισε επίσης, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Δεν κατανοώ γιατί στρέφεται εναντίον της Ελλάδας καθημερινά με νέες δηλώσεις. Είναι σαν έναν ψυχολογικό πόλεμο και ο Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με τις ενέργειες αυτές», για να σημειώσει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «πρέπει να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση καθώς εκείνη εξελέγη από τον ελληνικό λαό».
«Κάποιοι πραγματικά θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός της ευρωζώνης», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πριν αναφερθεί στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, υπογραμμίζοντας ότι «ο χρυσός που οι ναζί μετέφεραν στο Βερολίνο από την Αθήνα αξίζει πολλά χρήματα. Εμείς αναμένουμε να αποζημιωθούμε από αυτό, όπως επίσης και από το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων».
Ο Έλληνας υπουργός υπονόησε επίσης ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να υποδέχεται πρόσφυγες στην περίπτωση που «εκδιωχθεί» από την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας: «Τότε οι συμφωνίες δεν θα έχουν καμία αξία, δεν θα υπάρχουν συνθήκες, τίποτα. Δεν θα είμαστε πια υποχρεωμένοι να δεχόμαστε πρόσφυγες ως χώρα υποδοχής. Οιοσδήποτε θέλει να μας οδηγήσει εκτός ευρωζώνης θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό».
Ο ίδιος εξάλλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα χάνει πολλά χρήματα εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση και προσέθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί από την ΕΕ.
«Ειδάλλως εμείς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν την οικονομία μας», κατέληξε.
Ο κ. Καμμένος, τέλος, δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι «κάποιοι δεν ήθελαν να σχηματίσει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και να απαιτήσει από την Τουρκία σεβασμό στις υποχρεώσεις της.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καμμένου στην Bild:
-Έχετε τρομάξει τη Γερμανία με τις δηλώσεις για τους μετανάστες;
«Απλά έκανα ξεκάθαρο τι σημαίνει αν η Ελλάδα αναγκαστεί να φύγει από την Eυρωζώνη. Δεν είναι απλά οικονομική κρίση, είναι και ανθρωπιστική. Μετά καμία συμφωνία δεν θα ισχύει. Δεν θα είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να φιλοξενούμε τους μετανάστες ως χώρα υποδοχής. Όποιος θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη πρέπει να το ξέρει αυτό. Και η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή είμαστε μόνοι με μία βόμβα. Πώς μία χώρα με κρίση να αντιμετωπίσει μόνη της 1,5 εκατομμύριο μετανάστες;».
- Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη;
«Χρειάζεται μόνο ένα τηλεφώνημα από την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στον Ταγίπ Ερντογάν, για να του πουν ότι πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες και να ασφαλίσει τα σύνορά του. Η Τουρκία παίρνει χρήματα από την ΕΕ και μπορούν για παράδειγμα μετανάστες από τη Συρία να περνούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Η Τουρκία πρέπει, όπως και η Ελλάδα, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις».
- Επίσης ζητάτε ακόμα και πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία…
«Όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποζημιώθηκαν για τα εγκλήματα των Ναζί, εκτός από την Ελλάδα. Για εμάς, δεν είναι μία κίνηση ενάντια στη Γερμανία, αλλά ιστορική υποχρέωση. Το χρυσάφι που έφεραν οι Ναζί από την Αθήνα στο Βερολίνο αξίζει πολλά χρήματα. Γι΄ αυτό, περιμένουμε αποζημίωση. Όπως και για το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων. Δεν είναι μία θεωρητική συζήτηση για ένα ή εκατό δισεκατομμύρια, αλλά για την πραγματική αξία».
- Προσωπικά έχετε πρόβλημα με τη Γερμανία;
«Δεν υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στις κυβερνήσεις. Η γερμανική κυβέρνηση ανακατεύεται σε πράγματα που δεν την αφορούν. Παραβιάζει τη συμφωνία μη εμπλοκής της στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Πώς γίνεται ο Γερμανός πρέσβης να έχει πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει μαζί μας κυβέρνηση; H Deutche Bank συνέταξε έγγραφο ενάντια στο σχηματισμό κυβέρνησης με το κόμμα μου. Έχω την αίσθηση ότι η γερμανική κυβέρνηση και κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη».
- Εννοείτε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;
«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε ημέρα κάνει νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Είναι σαν ψυχολογικός πόλεμος και ο Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Δεν έχω πρόβλημα που ο κ. Σόιμπλε δεν συμπαθεί εμένα και τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά και οι δύο εκλεχθήκαμε από τον ελληνικό λαό και μιλάμε εκ μέρους τους. Αυτή είναι η Δημοκρατία και πρέπει να τη σεβαστεί. Ο κ. Σόιμπλε τώρα έχει να κάνει μαζί μας. Και όλη η κριτική για τη διαφθορά στην Ελλάδα από τη Γερμανία και τον κ. Σόιμπλε δεν είναι πάντα σωστή».
- Τι εννοείτε;
«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του ως ηγέτης κόμματος γιατί είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά σήμερα είναι υπουργός Οικονομικών. Όσο για τη διαφθορά, είναι σαν την αγάπη ή το ταγκό, πάντα χρειάζεται δύο.
Για παράδειγμα, γιατί προστατεύονται από τη γερμανική κυβέρνηση CEO της Siemens που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς; Γιατί πάντα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμα εκατομμυρίων για διαφθορά μόνο στη Γερμανία οι γερμανικές εταιρείες, αλλά όχι εδώ στην Ελλάδα; Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γερμανικών εταιρειών που έχουν εμπλακεί σε διαφθορά, αλλά δεν ακούγεται τίποτα. Αν ζητάμε ονόματα ή στήριξη, δεν υπάρχει βοήθεια».
- Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα. Χρειάζεται τρίτο πακέτο;
«Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο διάσωσης. Δεν μπορούμε πάντα να αντιμετωπίζουμε ένα παλιό χρέος με ένα νέο που πολύ απλά δεν μας βοηθά. Αυτό χρειαζόμαστε τελικά είναι ένα κούρεμα, όπως αυτό που έγινε στη Γερμανία το 1953. Η λιτότητα είναι ο λάθος τρόπος. Οι Έλληνες έχουν ήδη χάσει τα πάντα και οι μισθοί όσων έχουν δουλειά έχουν μειωθεί δραματικά. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας παίρνουν 1.200 ευρώ το μήνα ενώ ρισκάρουν τη ζωή τους».
- Μπορεί να σας βοηθήσει η επιστροφή στη δραχμή;
«Είναι αδύνατο για εμάς να φύγουμε από το ευρώ. Αν η Ελλάδα εκραγεί, τότε η Ισπανία και η Ιταλία θα ακολουθήσουν. Και κάποια στιγμή η Γερμανία. Για αυτό πρέπει να βρούμε μία λύση μέσα στο ευρώ. Αλλά αυτή η λύση δεν πρέπει να σημαίνει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερο. Τα λεγόμενα πακέτα διάσωσης δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι τώρα για το λαό, παρά μόνο για τις τράπεζες. Οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειά, αλλά οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Δεν μπορεί ένα εσπρέσο να κοστίζει 3 ευρώ εδώ και 1.20 στη Βιέννη. Γιατί να έρθουν σε εμάς οι τουρίστες; Για αυτό πρέπει να μειώσουμε τους φόρους για να είμαστε ελκυστικοί για τους τουρίστες».
- Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά θέλετε να στραφείτε στη Ρωσία για βοήθεια. Σοβαρολογείτε;
«Έχουμε χάσει πολλά χρήματα από τις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας. Σχεδόν το 70% των αγροτικών εξαγωγών μας πηγαίνουν εκεί. Ο τουρισμός είναι επίσης σημαντικός, το 25% των τουριστών μας έρχονται από τη Ρωσία. Γι΄ αυτό χρειαζόμαστε αποζημίωση από την ΕΕ για τα χρήματα που χάσαμε. Αλλιώς μπορούμε και δεν θα μετέχουμε σε κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, που μόνο βλάπτουν την οικονομία μας».