«Πόλεμος» αντιπολίτευσης – Κωνσταντοπούλου για την «εισβολή» στη Βουλή
Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε η «εισβολή» αντιεξουσιαστών νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (1/4) στη Βουλή, αναγκάζοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να προβεί σε διευκρινήσεις.
Η είσοδος των διαδηλωτών στον προαύλιο χώρο της Βουλής μπορεί να συνιστά αντικανονικότητα, δεν συνιστά οπωσδήποτε όμως επικινδυνότητα, όπως επιχείρησαν να παραπληροφορήσουν τα ΜΜΕ, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σε συζήτηση για το πρωινό περιστατικό.
Η κα Κωνσταντοπούλου επανέλαβε πως δεν πρόκειται για «εισβολή», όπως παρουσιάστηκε, αλλά αντικανονική είσοδο των διαδηλωτών, η οποία δεν υπήρξε επικίνδυνη όπως έκρινε η Φρουρά της Βουλής.
Παράλληλα, η πρόεδρος του Κοινοβουλίου, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τον ισχυρισμό ότι υπάρχει διάσταση της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Βουλής για το γεγονός και της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, σημειώνοντας ότι ο κ. Σακελλαρίδης τοποθετήθηκε για το θέμα έχοντας ενημερωθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και γνωστοποίησε ότι την ώρα του συμβάντος η ίδια δεν βρίσκονταν στο Κοινοβούλιο, αλλά ενημερώθηκε επισήμως, τόσο από το οπτικοακουστικό υλικό, όσο και από τη Φρουρά της Βουλής, την οποία - όπως επανέλαβε - εμπιστεύεται απολύτως.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε δηλώσει σχετικά με το θέμα: «Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα αποσυντονισμού και παράλυσης του κράτους, συμπληρώνοντας:
«Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, η πρόεδρος της Βουλής αδειάζει το Μαξίμου λέγοντας ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας».
Για «ανοικτή σύγκρουση» της κυβέρνησης με την πρόεδρο της Βουλής κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ
Στο μεταξύ, και το ΠΑΣΟΚ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, κάνοντας λόγο για «ανοικτή σύγκρουση κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής», με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.
«Η σημερινή ανοικτή σύγκρουση κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής για τα γεγονότα που προκάλεσαν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο επιβαρυντικό είναι για τη λειτουργία των θεσμών να έχει καταστεί η πρόεδρος της Βουλής αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «η ιδιότητα του προέδρου της Βουλής δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όχημα εσωκομματικής αντιπολίτευσης».
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «η διαφωνία εντοπίζεται όμως μόνο στο γεγονός της εισβολής που η κυβέρνηση καταδικάζει, ενώ η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη ειρηνική διαμαρτυρία» και πως «δυστυχώς και η κυβέρνηση ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για να κατευνάσει το "χώρο"».
Συνεχίζοντας αναφορικά με την κ. Κωνσταντοπούλου, η Χαρ. Τρικούπη σχολιάζει ότι «ακάθεκτη αναλαμβάνει και την προεδρία όλων των επιτροπών, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βουλευτής άξιος να προεδρεύει, ούτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ούτε της Επιτροπής για τις πολεμικές επανορθώσεις».
Και καταλήγει: «Eίναι αυτονόητο ότι θα προεδρεύσει και της εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, προκειμένου να διασφαλίσει την επέκταση της διερεύνησης και στα όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση αποκλίνοντας από την ορθή κομματική γραμμή».