Νέα δημοσκόπηση: Στις 11,6 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει νέα δημοσκόπηση, ενώ την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία οι Έλληνες φαίνεται να εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Νέα δημοσκόπηση: Στις 11,6 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
1'

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συγκεκριμένα, όπως δείχνει η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου από την εταιρεία Metrisi και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα, Πρώτο Θέμα, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει το 35,2% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 23,6% με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 11,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.

prothesi psifou

Σχετικά με το μέλλον της χώρας, το 54,7% βλέπει «υπαρκτό» το ενδεχόμενο χρεωκοπίας στο προσεχές διάστημα, ενώ ελαφρώς περισσότεροι (ποσοστό 58,4%) θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών.

Ωστόσο, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί «υπαρκτό» το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι ελαφρώς μικρότερο και ανέρχεται στο 52,6%.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης θετικά βλέπουν οι Έλληνες σε ποσοστό 46,8% την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 48,6% πως είναι ικανοποιημένοι με το έργο και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή