Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου - Ματαρέλα για την τραγωδία με τους μετανάστες

Αμέσως μόλις επέστρεψε απ' τις Σέρρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, συγκλονισμένος απ' την ανθρωπιστική τραγωδία με τους μετανάστες στη Μεσόγειο που έχει γίνει το νεκροταφείο ονείρων απελπισμένων ανθρώπων, αναζήτησε τον Ιταλό ομόλογό του, Σέρτζιο Ματαρέλα προκειμένου να συζητήσουν γι' αυτό το τραγικό όσο και μείζον για όλη την Ευρώπη θέμα και να αναζητήσουν τρόπους επίλυσής του.

Τελικά, κλείστηκε τηλεφωνικό ραντεβού για σήμερα, Δευτέρα (20/04/2015), στις 15.30 ώρα Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος για το μέγιστο αυτό ζήτημα της προσπάθειας εισόδου στην Ευρώπη απελπισμένων ανθρώπων από χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους ή αντιμετωπίζουν βαθιά ανθρωπιστική κρίση, ένα θέμα που κυρίως θίγει την Ελλάδα και την Ιταλία.

Και πιστεύει, ότι το ζήτημα αυτό είναι αφενός πρωτίστως ανθρωπιστικό και πανευρωπαϊκό κι ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Άλλωστε ήδη απ' την περίοδο που ήταν υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, με έντονες και αποφασιστικές παρεμβάσεις του στα συμβούλια υπουργών της Ε.Ε., είχε συμβάλει στην αντιμετώπιση - τότε - του προβλήματος, που βέβαια δεν είχε προσλάβει τις τραγικές διαστάσεις που έχει σήμερα.

Αυτή του την ευαισθησία την εκφράζει και σήμερα με ποικίλους τρόπους.

Συνεπώς, η συζήτηση που θα έχει με τον Ιταλό Πρόεδρο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σχετικές ειδήσεις