Forget it Γιάννης: Ή τραπεζίτης ή πολιτικός
«Ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς» αυτό είναι το νόημα της απάντησης που δίνει η εφημερίδα Αυγή στον Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή το email το οποίο φέρεται να έχει διαρρεύσει από το γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ» ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ – ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ – ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας τονίζεται ότι «η ύπαρξη του επίμαχου e-mail, και όχι η δημοσιογραφική ανάδειξή του, δείχνει πως ο διοικητής της ΤτΕ δεν μπορεί ή δεν θέλει να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. Η κυβέρνηση έχει επίσης σχηματίσει, βάσιμα όπως λέει, την εικόνα ότι και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΚΤ ο κ. Στουρνάρας - αν όχι διά πράξεων, τουλάχιστον διά παραλείψεων - δεν βοηθάει να ξεπεραστεί η σημερινή πιστωτική ασφυξία».
Σε άλλο σημείο του άρθρου υπογραμμίζεται ότι οκ. Στουρνάρας δεν προήλθε από παρθενογένεση και υπενθυμίζεται ότι ο Τσίπρας είχε προειδοποιήσει τον Αντώνη Σαμαρά να μην τον τοποθετήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος: « Πριν από τις εκλογές, όταν ο Γ. Στουρνάρας ήταν ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Σαμαρά και πιο πριν συνεργάτης Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου κ.λπ. -δεν προέκυψε από παρθενογένεση δηλαδή-, ο Αλ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει τον Αντ. Σαμαρά να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση διοικητή της ΤτΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ήταν η επόμενη κυβέρνηση».
Τέλος, όπως πολύ εύστοχα γράφει η εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να αποφασίσει ποιο ρόλο θα υπηρετεί: αυτόν του τραπεζίτη ή του πολιτικού; Διότι και τα δυο μαζί δεν γίνονται. «Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε -στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ- ότι, αν ο κύριος Στουρνάρας σκοπεύει να κατέβει στην πολιτική, αν θέλει να ηγηθεί του μνημονιακού μετώπου, αυτό δεν μπορεί να το κάνει με όχημα τη θέση την οποία κατέχει σήμερα. Και τα δύο μαζί, Giannis, forget it».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τον διοικητή της ΤτΕ. Η παραίτησή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη και τούτο διότι δεν μπορεί να βρίσκεται στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας που συμβάλλει στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής ένας άνθρωπος που δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας και του ελληνικού λαού.
Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα στη μεταμνημονιακή εποχή και τούτο δεν μπορεί να γίνει με στελέχη που υπηρέτησαν εθελόδουλα τις στρατηγικές των δανειστών.
Καλό θα ήταν ο κ. Στουρνάρας να αντιληφθεί μόνος του την κρισιμότητα των καταστάσεων και να πάψει να είναι η άμμος στα γρανάζια της ανάπτυξης.
Ας τον ενημερώσουν επιτέλους και οι σύμβουλοί του πως κάτι τέτοιο δεν κάνει καλό και στο μελλοντικό πολιτικό του προφίλ...