Κινητοποιείται η Ντόρα για «μεταβατική» αρχηγός!
Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.
Όλα εκείνα τα στελέχη, τα οποία μετά τη μεγάλη ήττα της Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Γενάρη έθεσαν θέμα ηγεσίας στο κόμμα (Ντόρα, Μαριέττα Γιαννάκου, Δένδιας, Στυλιανίδης, Μεϊμαράκης, Νικ. Κακλαμάνης, Κυριάκος κ.α.) ήδη τις τελευταίες μέρες έχουν πυκνώσει τις μεταξύ τους επαφές. Στόχος τους, να βρεθεί μεταξύ τους φόρμουλα επικοινωνίας και μια μίνιμουμ συμφωνία, ικανή να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες, στο βαθμό που ο Σαμαράς θα επιμείνει να αρνείται την πρόταση για συνέδριο, με όλα τα θέματα ανοιχτά, ακόμα και αυτό της αλλαγής ηγεσίας.
Το ζητούμενο για τα στελέχη αυτά είναι ακριβώς η ενιαία θέση έναντι του Σαμαρά, ο οποίος έχει περιχαρακωθεί με μια πολύ μικρή ομάδα στελεχών (Άδωνης, Βορίδης, Καραγκούνης, Ασημακοπούλου) και δίνει μάχες οπισθοφυλακών.
Τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει μέσα απ’ αυτές τις ζυμώσεις μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.
Συγκεκριμένα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε παλιότερα δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία της Ν.Δ., άλλαξε στάση.
Τώρα δηλώνει στα στελέχη με τα οποία συναντάται, ότι δέχεται να είναι μια μεταβατική αρχηγός του κόμματος, προκειμένου να διαφυλαχτεί η ενότητά του.
Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση έχει αρχίσει διαβουλεύσεις «με όλους», όπως χαρακτηριστικά τονίζει στις συναντήσεις που κάνει.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, πως το επόμενο διάστημα προτίθεται να συναντηθεί και με τον Κ. Καραμανλή, προκειμένου να του μεταφέρει τους προβληματισμούς της για την πορεία της παράταξης και τις προτάσεις της για το τι πρέπει να γίνει, ώστε «να μην καταντήσουμε ΠΑΣΟΚ», όπως υπογραμμίζει.
Μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και με πολλά καραμανλικά στελέχη, ευελπιστώντας στη στήριξή τους, αφού αντιλαμβάνεται ότι μόνο με τη στήριξη των καραμανλικών μπορεί να κερδίσει τη μάχη της διαδοχής.
Τα στελέχη της νεότερης γενιάς τα διαβεβαιώνει ότι επιθυμεί μόνο να είναι μια μεταβατική αρχηγός.
Άλλωστε άλλαξε στάση, ακριβώς επειδή διαπιστώνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο άλλο στέλεχος απ’ τη νεότερη γενιά το οποίο να μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την ηγεσία, χωρίς να απειληθεί η ενότητα του κόμματος.
Κάτι που πιστεύει και ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος χαρακτηριστικά τονίζει ότι «η παράταξη δεν μπορεί να έχει ένα εξηντάρη απέναντι στον σαραντάρη Αλέξη»…
Αλλά βλέπει, όπως λέει, ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος κάποιος απ’ τους σαραντάρηδες (Τζιτζικώστας, Κ. Μπακογιάννης και λίγοι ακόμα)…
Πάντως τη θέση του μεταβατικού αρχηγού καλοβλέπει κι ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος, όπως λέγεται στις εσωκομματικές συζητήσεις, βρίσκεται πίσω απ’ τη μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει τις επόμενες μέρες από ομάδα παλιότερων στελεχών της Ν.Δ. σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.
Ωστόσο το όλο θέμα εν πολλοίς θα κριθεί απ’ την τελική στάση του Κ. Καραμανλή.
Αν δηλαδή αποδεχτεί τη λογική της μεταβατικής ηγεσίας ή όχι, δεδομένου ότι ο ίδιος επαναλαμβάνει διαρκώς ότι «δεν ενδιαφέρομαι προσωπικά».
Αν την αποδεχτεί αυτή τη λογική, τότε αυτόματα οι διαδικασίες θα ανοίξουν και ο Σαμαράς θα είναι αδύνατο να τις σταματήσει.
Και μάλιστα αν στη λογική αυτή ενταχτεί τελικά ο Καραμανλής, θα τον εγκαταλείψουν τον Σαμαρά και οι τελευταίοι εναπομείναντας εσωκομματικοί του σύμμαχοι!