Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ – Συμφωνία για μεταβατικό πρόεδρο

Συμφωνία για μεταβατικό πρόεδρο, για να ανοίξει ο δρόμος στους νεότερους...

ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ – ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τα μυστικά δείπνα και τις συναντήσεις των κορυφαίων της γαλάζιας παράταξης.

Προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες είναι να «κλειδώσει» η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Με ανεξέλεγκτη ταχύτητα θα «τρέξουν» οι εξελίξεις στη Ν.Δ., εφόσον η κυβέρνηση φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους.

Όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr, στην περίπτωση αυτή ο Αντ. Σαμαράς δεν θα μπορέσει να ελέγξει ή –πολύ περισσότερο- να αποτρέψει τις εξελίξεις της διαδοχής του.

Και αυτό, επειδή –όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες μας- ο Κ. Καραμανλής δεν θα αποτρέψει στελέχη απ' το να θέσουν με επιτακτικό τρόπο το άνοιγμα όλων των εσωκομματικών διαδικασιών. Θα λειτουργήσει δηλαδή εκτός του πλαισίου με το οποίο λειτούργησε μετά τις εκλογές, όταν και «μπλοκάρισε» πρωτοβουλίες διαδοχής προκειμένου να μην κινδυνέψει η «ενότητα της παράταξης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μέχρι να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Τώρα, σε περίπτωση που η συμφωνία κλείσει, ο Κ. Καραμανλής χωρίς ο ίδιος να μπαίνει μπροστά, ωστόσο δεν θα αποτρέψει τα στελέχη εκείνα που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και για τη διαδοχή.

Και ήδη έχει συγκροτηθεί σε αυτή την κατεύθυνση ένα ενδιαφέρον μέτωπο, που περιλαμβάνει την Ντόρα Μπακογιάννη, το Ν. Δένδια, τον Ευρ. Στυλιανίδη και άλλους καραμανλικούς και πολλούς ακόμα βουλευτές και κομματικά στελέχη, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει ο Β. Μεϊμαράκης.

Τα στελέχη αυτά συμφωνούν στην ανάγκη «να προχωρήσει το κόμμα με άλλο αρχηγό» και προς τούτο θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Ενώ άλλα στελέχη, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Νικ. Κακλαμάνης, ο γραμματέας του κόμματος Α. Παπαμιμίκος, επίσης θέτουν θέμα αλλαγής ηγεσίας, αλλά με ένα πιο «ήπιο» τρόπο και θεωρείται πολύ πιθανό ότι εφόσον «τρέξουν» διαδικασίες θα συμπαραταχθούν με τους άλλους, σε ένα μεγάλο, ενιαίο μέτωπο «αλλαγής».

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο συμφωνούν οι προαναφερθέντες είναι η ανάγκη να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος ένα απ' τα στελέχη της νεότερης γενιάς, αφού όπως επισημαίνει κι ο Καραμανλής «δε γίνεται να έχουμε ένα εξηντάρη απέναντι απ' τον σαραντάρη Αλ. Τσίπρα».

Επειδή ωστόσο αυτή τη στιγμή «δεν έχει ανοίξει περπατησιά» κάποιος απ' τους νεότερους, ολοένα και κερδίζει έδαφος η πρόταση να αναλάβει μια μεταβατική ηγεσία.

Μια ηγεσία δηλαδή που θα οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εκλογές, χτυπημένο μεν αλλά όχι διαλυμένο όπως κινδυνεύει να καταντήσει ακολουθώντας τη μοίρα του ΠΑΣΟΚ με τον Σαμαρά, με πιο πιθανό ενδεχόμενο να χάσει αλλά να παραμένει ένα στοιχειωδώς σοβαρό κόμμα της κεντροδεξιάς.

Και τότε να λυθεί μακροπρόθεσμα το θέμα της ηγεσίας.

Εφόσον οι παραπάνω διεργασίες προχωρήσουν, φαίνεται πως τις περισσότερες πιθανότητες να είναι μεταβατική αρχηγός συγκεντρώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συμφωνεί και με το χρονοδιάγραμμα που προαναφέραμε.
Και μετά ανοίγει ο δρόμος για άλλα, νεότερα στελέχη.

Όπως ο Απ. Τζιτζικώστας, ο Κ. Μπακογιάννης, η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Σχετικές ειδήσεις