Με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας συναντήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

H Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Πρέσβη για την ίδρυση των Επιτροπών Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών και για την Εξεταστική Επιτροπή Διερεύνησης των Συνθηκών που οδήγησαν την χώρα σε καθεστώς Μνημονίων.

Με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας συναντήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
1'

Παράλληλα, τόνισε πως κύριο μέλημα της Βουλής αυτής της περιόδου είναι να προαγάγει αποτελεσματικά το δικαίωμα των λαών και των κοινωνιών για Αλήθεια και Δικαιοσύνη, αλλά και να ανοίξει το Κοινοβούλιο, όχι μόνο στην Ελληνική κοινωνία αλλά και στην διεθνή κοινότητα.

Η κα. Κωνσταντοπούλου ενημερώθηκε για την διαδικασία κοινωνικού διαλόγου επί νομοσχεδίων, που ακολουθείται από το Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας, και δήλωσε ότι αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία που αξίζει να εξεταστεί, προς ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στη νομοθετική διαδικασία, την κοινοβουλευτική λειτουργία και συνάμα την ενδυνάμωση των δημοκρατικών λειτουργιών.

Στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων των δύο λαών, Κοινοβουλίων και Κρατών, η κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι οι πολίτες της Βενεζουέλας είναι ευπρόσδεκτοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως και η ηγεσία της χώρας, η οποία μάλιστα αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής για την συνάντηση, μετέφερε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, Κυβερνήσεων, Κοινοβουλίων και λαών και δήλωσε ότι με μεγάλο ενδιαφέρον ενημερώθηκε για τις νέες Επιτροπές της Βουλής. Τόνισε ότι οι αξίες της δικαιοσύνης και της αλήθειας αποτελούν κοινό πεδίο συνεργασίας.

Ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας δήλωσε ενθουσιασμένος με τη δυνατότητα να μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η πολιτική ηγεσία της χώρας και εν προκειμένω ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, καθώς κάτι τέτοιο δεν εντάσσεται στο τυπικό μέρος του πρωτοκόλλου και των διπλωματικών σχέσεων, αλλά καταδεικνύει τις κοινές αξίες και τα οράματα των δύο χωρών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή