Προσπάθεια Θεοδωράκη για δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος του Τσίπρα

Σε ένα ακόμη κρέντο… κινδυνολογίας επιδόθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις σημερινές (2/6) δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ειδικότερα την πρόταση που κατατέθηκε στους θεσμούς.

«Υπάρχει τέτοιο σχέδιο και ποιος άλλος το γνωρίζει εκτός του Πρωθυπουργού; Γιατί βλέπουμε ότι τα στελέχη της κυβέρνησης ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να αναμασάνε επικίνδυνες θεωρίες περί ρήξης και δραχμής», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι δεν γίνεται κατανοητό γιατί ο πρωθυπουργός δεν υπερασπίστηκε, με τη φυσική του παρουσία, την τελική του πρόταση στη χθεσινή (2/6) πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο.

Ο κ. Θεοδωράκης, αφού επεσήμανε, δε, ότι το κόμμα του δεν περίμενε την ασφυξία της οικονομίας και της κοινωνίας για να πάρει τις αποφάσεις του, κατέληξε:

«Έχουμε πει και το ξαναλέμε ότι θα στηρίξουμε ένα σχέδιο που εξυπηρετεί την ανάγκη της χώρας για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, για μείωση των ανισοτήτων».

Στο μεταξύ, «αποτυχημένη θα πρέπει να θεωρεί ο κ. Τσίπρας την κυβέρνηση του, αν εννοεί πραγματικά τις δηλώσεις του ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι αυτό που θα κρίνει αν αυτή η κυβέρνηση πέτυχε ή όχι τους στόχους της», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο.

«Η συντηρητική αντιμεταρρύθμιση που προωθεί ο κ. Μπαλτάς και ο κ. Κουράκης με τις σκοταδιστικές απόψεις τους, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας», συμπληρώνει το Ποτάμι, θεωρώντας τη σύγχρονη Παιδεία ως τον πιο βασικό όρο για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη και δυνατή χώρα.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Αποτελεί πρόκληση για τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που μας στηρίζουν, να βλέπουν ότι η Ελλάδα κινείται ολοταχώς στο καταδικασμένο παρελθόν. Αντιθέτως, δίνεται άλλοθι στις ακραίες φωνές που προβάλλουν τον σκοταδισμό του Υπουργείου Παιδείας, ως παράδειγμα μιας χώρας που κινείται όχι σε ευρωπαϊκή αλλά σε τριτοκοσμική κατεύθυνση».

Σχετικές ειδήσεις