CDU/CSU: Κριτική στην προθυμία των πιστωτών να συμβιβαστούν με την Ελλάδα

Στη βάση των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) αυξάνεται η κριτική απέναντι στην προθυμία που δείχνουν οι πιστωτές της Ελλάδας να προχωρήσουν σε συμβιβασμό με την Αθήνα.
CDU/CSU: Κριτική στην προθυμία των πιστωτών να συμβιβαστούν με την Ελλάδα
1'

Αυτό επισημαίνουν σημαντικά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Θεμάτων της Μπούντεσταγκ Βόλφγκανγκ Μπόσμπαουχ δήλωσε στην εφημερίδα: «Από αμέτρητες επιστολές και συνομιλίες γνωρίζω ότι η διάθεση στη βάση είναι διαφορετική από αυτή στην κορυφή του κόμματος».

Κυριαρχεί η εντύπωση, συνέχισε ο Μπόσμπαουχ, ότι δεν λείπει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά η οικονομική ισχύς και μια αποτελεσματική κρατική διαχείριση. «Νέες καταβολές δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θα το αλλάξουν αυτό και γι’ αυτό η μεγάλη πλειονότητα λέει: “αρκετά, όχι άλλα χρήματα των φορολογούμενων σε ένα βαρέλι δίχως πάτο”», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ομάδας του CDU αρμόδιας για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κάρστεν Λίνεμαν επεσήμανε: «Τα περισσότερα μέλη του CDU, τα οποία επικοινωνούν με τους βουλευτές του κόμματος με μέιλ ή τηλεφωνικά, επιθυμούν να επιστρέψουμε στην αρχική γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “κανένας συμβιβασμός”».

Εξάλλου ο πρεσβευτής της Πορτογαλίας στην Γερμανία Καετάνο Λούας ντε Αλμέιντα Σαμπάιο ζήτησε από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του δεύτερου προγράμματος βοήθειας, όπως είχε συμφωνήσει αρχικά.

Μιλώντας στην Bild ο Πορτογάλος διπλωμάτης τόνισε: «Το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα το οποίο η Πορτογαλία ολοκλήρωσε επιτυχώς τον Μάιο του 2014 είναι εντελώς διαφορετικά. Όμως ισχύει η αρχή της τήρησης των όρων, η λεγόμενη “conditionality”, η οποία ισχύει για όλα τα προγράμματα βοήθειας και οι ευρωπαϊκοί κανόνες τους οποίους πρέπει να τηρούν όλες οι χώρες».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή