Πανούσης: H αστυνομία υπηρετεί το κράτος δικαίου

Η αστυνομία είναι θεσμός της δημοκρατίας και προστατεύει όλους τους πολίτες, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σχετικά με περιστατικά εις βάρος γραφείων και μελών της Χρυσής Αυγής.

Πανούσης: H αστυνομία υπηρετεί το κράτος δικαίου
1'

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, η αστυνομία υπηρετεί το κράτος δικαίου και προστατεύει τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλλου, φυλής ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι καταδικάζει την ένοπλη βία γιατί δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, η Πολιτεία δεν το αφήνει σε κανένα μόρφωμα".

Εξάλλου, ο κ. Πανούσης σημείωσε: "Όποιος και όποια πιστεύει ότι υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία απαξιώνοντας τον ρόλο της αστυνομίας και μειώνοντας το κύρος του κάθε αστυνομικού, προσφέρει κακές υπηρεσίες". "Την ώρα που η σχέση εμπιστοσύνης αστυνομίας-πολίτη έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, απάδει οποιαδήποτε εκ του αφελούς ή εκ του πονηρού επαναφορά του κλίματος καχυποψίας" πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή