Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ είχε ανέκαθεν αυτοτελείς απόψεις
«Επιβεβαιώθηκε στην πολιτική διαπραγμάτευση η πολιτική βούληση και των δύο πλευρών για συμφωνία, εμείς όμως δε θέλουμε οποιαδήποτε συμφωνία, θέλουμε μια συμφωνία που να εξασφαλίζει και ότι θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία, θα έχει δηλαδή αναπτυξιακά και όχι υφεσιακά χαρακτηριστικά, θέλουμε συμφωνία που να μειώνει το χρέος και θέλουμε συμφωνία που δε θα ρίχνει τα βάρη, πάλι, στους πιο αδύναμους φτωχούς, στη μεσαία τάξη», υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος.
Και πρόσθεσε: «Έχω την πεποίθηση, ότι αυτή τη συμφωνία θα την πετύχουμε, όχι μόνο γιατί διαπραγματευόμαστε με βάση τις προεκλογικές μας εξαγγελίες και τις “κόκκινες” γραμμές μας, αλλά κυρίως γιατί έχουμε τη στήριξη του συνόλου του ελληνικού λαού».
Σε ερώτηση για το εάν η αποχώρηση του ΔΝΤ δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Το ΔΝΤ είχε ανέκαθεν αυτοτελείς απόψεις, συμφωνεί μαζί μας για παράδειγμα ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος και χρειάζεται αναδιάρθρωση, έχει όμως μια ατζέντα απεσταγμένου νεοφιλελευθερισμού, που έχει φανεί σε διάφορες δηλώσεις του, ας πούμε, για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Εμείς σεβόμαστε τις θέσεις όλων των εταίρων μας στη διαπραγμάτευση, ακόμη και θέσεις με τις οποίες είμαστε σε βαθύτατη ιδεολογική αντίθεση. Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι παρόλα αυτά, παρόλη την αποχώρηση του ΔΝΤ, στο τέλος θα έχουμε μια συνολική συμφωνία».