Δημοψήφισμα 2015: Δεν τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις την Κυριακή λένε οι Ευρωπαίοι

Πληθαίνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που επαναλαμβάνουν ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν τελειώνουν την Κυριακή.

Δημοψήφισμα 2015: Δεν τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις την Κυριακή λένε οι Ευρωπαίοι
1'

Το αντίθετο, καθώς το δημοψήφισμα αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Ειδικότερα, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος, δήλωσε ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις, ακόμα και αν η Ελλάδα πει «όχι» στο δημοψήφισμα. Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι όλοι θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Επίσης, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνει ότι «η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοιχτή [..] Ωστόσο, πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα βοήθειας».

Δήλωση που σαφώς αποδέχεται τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, υπογράμμισε ότι «η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως. Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της Ευρωζώνης, δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις αδιαλλαξίας, οι βάναυσες ρήξεις [...] Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσουμε μία συμφωνία για διαπραγμάτευση, για λογική. Όμως, αυτό απαιτεί να έχουν πεισθεί όλοι γι' αυτό. Η Γαλλία αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θέλει βέτο ή αγριάδες».

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υποστήριξε: «Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύσεις. Ούτε η Ευρώπη κινδυνεύει ούτε το ευρώ» ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν, όποια και αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, δήλωσε ότι η πόρτα για νέες διαβουλεύσεις παραμένει ανοιχτή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή