Μνημόνιο – Μάρδας: Σκληρή η συμφωνία, κινδυνεύουμε με καταστροφή (video)

Για σκληρή συμφωνία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στη Βουλή, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι μπορεί με καλή διαχείριση να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στην οικονομία, ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι οι κίνδυνοι – εκτός της εξόδου της χώρας από το ευρώ - είναι μεγάλοι.

«Ή θα δούμε το δάσος ή θα ψάξουμε για το δέντρο. Αυτή η συμφωνία εκφράζει μια ήττα απλά. Απέναντι σε αυτήν αν δεν δούμε το δάσος μπορεί να ζήσουμε μια καταστροφή και αυτή δεν θα έχει αναφορά μόνο την έξοδο μας από το ευρώ αλλά να μας οδηγήσει σε επιπλοκές που ακόμα δεν έχουμε σκεφτεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Και μπορεί ο κ. Μάρδας να αναγνώρισε ότι είναι μια συμφωνία σκληρή, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι με μια καλή διαχείριση και επιλεκτικές παρεμβάσεις, είναι ικανή να οδηγήσει σε αντιστροφή του κλίματος στην οικονομία.

Αφού σημείωσε, δε, πως: «Τα δεδομένα που έχουμε μας οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα αν αναπτύξουμε αυτονόητα πράγματα που δεν έγιναν στο παρελθόν. Μπορούμε να κερδίσουμε την αξιοπιστία που χάσαμε, όχι αυτό το διάστημα, αλλά από το 1987. Γιατί από τότε μέχρι σήμερα σερνόταν ο όρος του μαύρου προβάτου», κατέληξε:

«Η αντιμετώπιση που είχαμε από τους εταίρους μας οφείλεται και στο ότι ο χαμηλός δείκτης της αξιοπιστίας μας δεν διορθώθηκε ποτέ».

Σχετικές ειδήσεις