Μπαλτάς: 20.000 κενά στα σχολεία – Αναζητούνται πιστώσεις επιπλεον του ΕΣΠΑ

Θα γίνει το παν για να αντιμετωπιστεί η «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» στα σχολεία, δεσμεύθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, με τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών να υπολογίζονται στις 20.000 σύμφωνα με το υπουργείο.

Μπαλτάς: 20.000 κενά στα σχολεία – Αναζητούνται πιστώσεις επιπλεον του ΕΣΠΑ
1'

Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες «γιατί τα λεφτά λείπουν» και οι μόνιμοι διορισμοί για τους οποίους έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση έχουν καθυστερήσει.

Για να γίνουν οι προσλήψεις, θα πρέπει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και να δημοσιευθεί προκήρυξη, γεγονός που σημαίνει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν και φέτος με αναπληρωτές, οι οποίοι καταθέτουν αυτήν την εβδομάδα τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι μισές περίπου κενές θέσεις μπορούν να καλυφθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Για τα υπόλοιπα κενά θα αναζητηθούν πιστώσεις σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίση όλοι πρέπει να βάλουμε τον όβολο μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση» είπε ο κ. Μπαλτάς, ερωτώμενος αν ενδέχεται να υπάρξει αύξηση στις ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο εξακολουθεί να δέχεται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση είπε ότι έχει σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεύεται προς την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ώστε να ακολουθήσει την κοινοβουλευτική οδό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα