Γιάννης Πανούσης: Λαϊκό παιδί ο Τσίπρας – Γοητεύτηκε από τον νάρκισσο και αλαζόνα Βαρουφάκη
Ο κ. Γιάννης Πανούσης χαρακτήρισε λαϊκό παιδί τον Αλέξη Τσίπρα, ο όποιος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, γοητεύτηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη.
«Του έλεγε για τον Γκάλμπρεϊθ και τις οικονομικές θεωρίες και ο Τσίπρας γοητεύτηκε και κάπου έχασε τον έλεγχο αν και πολλοί του έλεγαν ότι κάνει λάθος επιλογή» σημείωσε ο κ. Γιάννης Πανούσης μιλώντας στο Βήμα Fm.
Εξετάζοντας, μάλιστα, τη στάση του πρώην υπουργού Οικονομικών από μια ψυχολογική σκοπία παρατήρησε ότι «ήταν φανερό σε πολλούς ότι αυτός ο άνθρωπος έπαιζε διπλά παιχνίδια και έπαιζε για πάρτη του. Το πιστεύω ψυχολογικά, δεν έχω κάποια πληροφορία, αλλά γενικώς οι άνθρωποι που είναι τόσο νάρκισσοι, τόσο αλαζόνες, παντογνώστες και θέλουν όλος ο κόσμος να γυρίζει γύρω από αυτούς, είναι το κέντρο. Άρα, αφού είσαι το κέντρο, θα παίξεις παιχνίδι με άλλα κέντρα».
Για τις εκλογές, τα κόμματα και τα πρόσωπα
«Το άνοιγμα του κ. Τσίπρα θα φανεί τώρα σε πρόσωπα και βέβαια στην κεντροαριστερά, αλλά έχει σημειολογία σημαντική το ποιους θα βάλει. Αν ανακατέψει την κουτάλα και βάλει τα ίδια πρόσωπα που ήταν σε άλλους ρόλους ή τα ξαδέλφια τους, αυτό θα δείχνει ότι δεν σκοπεύει να κάνει πραγματικά το κεντροαριστερό άνοιγμα που του είχα πει εγώ από τότε» είπε ο κ. Γιάννης Πανούσης.
Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την άποψη ότι είναι λάθος σχεδιασμένο το πρόγραμμα και εκτίμησε πως «ο κόσμος χρειάζεται την αλήθεια, δεν χρειάζεται τρικ από καμία πλευρά». «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η κρίση είναι της Ελλάδας. Δεν είναι κρίση να βγει η ΝΔ και να την πληρώσουν οι αριστεροί ούτε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να την πληρώσουν οι δεξιοί» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Πανούσης ρωτήθηκε και για τον Φώτη Κουβέλη, εκφράζοντας την άποψη ότι θα ήταν «θανάσιμο λάθος» να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης εξέφρασε την άποψη ότι έμπλεξε την πολιτική διακυβέρνηση με την ιδεολογία. «Εκεί μέσα μπερδεύτηκε. Αν το δεις συνολικά ήταν αυτό το πήγαινε-έλα ανάμεσα σε ιδεολογίες, ιδεοληψίες, εξαγγελίες, τσιτάτα κτλ και μια πραγματικότητα που λέει ότι πρέπει να κυβερνήσεις. Δεν σε φώναξαν για να κάνεις συζήτηση».