Καμμένος για Μεϊμαράκη: Να ζητούσε Εξεταστική αντί να πει δέκα ψέματα
Την πεποίθησή του ότι «με σοβαρή μελέτη και επιχειρήματα μπορούμε να αποδείξουμε στους δανειστές της Ελλάδας, την αναγκαιότητα ορισμένων αλλαγών» στο Μνημόνιο εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας ωστόσο πως οι όποιες αλλαγές σε οποιεσδήποτε συνθήκες και συμφωνίες πρέπει να έχουν αντίστοιχο αποτέλεσμα – Επίθεση σε Μεϊμαράκη, αιχμές για Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού σημείωσε πως τα στελέχη των εταίρων της χώρας είναι άνθρωποι με λογική και μπορούν να δεχθούν αλλαγές, έφερε ως παραδείγματα την αποτυχία της υψηλής φορολογίας σε επιχειρήσεις που είχε ως αποτέλεσμα τη μετεγκατάστασή τους σε όμορες της Ελλάδας χώρες, αλλά και ως θετική πρόταση την ανάδειξη ελληνικών νησιών σε «duty free» φορολογικούς προορισμούς, κατά το πρότυπο νησιών της Καραϊβικής που θα τονώσει τον τουρισμό, ενώ ένα μέρος των αναμενόμενων εσόδων μπορεί να αποδίδεται στους δανειστές.
Ερωτηθείς για την εικόνα των ΑΝΕΛ που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, υπενθύμισε τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων, προσθέτοντας ότι η βούληση του ελληνικού λαού είναι πολύ διαφορετική.
Σε ό,τι αφορά, δε, στις μετεκλογικές συνεργασίες απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, «τα πρόσωπα παίζουν ρόλο».
Εγκάλεσε μάλιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για εμπλοκή σε σκάνδαλα, από τα εξοπλιστικά ως τη λίστα Λαγκάρντ και σημείωσε ότι καμία κυβέρνηση, πλην εκείνης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επί πέντε τουλάχιστον έτη, δεν ζήτησε στοιχεία διότι «οι χρηματοδότες τους είναι μέσα (στη λίστα)».
Εκτίμησε επίσης ότι τα στοιχεία που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί θα εμφανιστούν σύντομα, και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπροστά στην κάλπη πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτή την πλευρά της δημόσιας ζωής.
Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη συνεργασία με το «Ποτάμι» είπε ότι ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε μια σειρά ζητήματα, όπως η Θράκη, το Σκοπιανό, τα Ελληνοτουρκικά και η διαπλοκή.
Εκτίμησε ακόμα ότι θα συγκροτηθεί κυβέρνηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά με διαφορά και οι ΑΝΕΛ θα είναι στην Βουλή, όπως επίσης και ότι η «επόμενη μέρα» θα είναι σημαντική για τη ΝΔ.
Δεν απέκλεισε πάντως τη συνεργασία με «μετριοπαθή πρόσωπα» από τη ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ «μπορεί ακόμα να επιστρέψει στον μεσαίο χώρο».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τον κ. Μεϊμαράκη, είπε ότι ο ίδιος μίλησε με γεγονότα και υπενθύμισε ότι όταν ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή, υπουργός Άμυνας ήταν ο Νίκος Δένδιας.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος «άνοιξε» το ζήτημα τρεις φορές, αλλά δεν το προώθησε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την οποία ο κ. Καμμένος «ελπίζει να μην έχει σκοπιμότητα».
Ανέφερε επίσης ότι το απλούστερο εκ μέρους του κ. Μεϊμαράκη «αντί να πει "δέκα" ψέματα» θα ήταν να ζητήσει μια εξεταστική επιτροπή και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Ο κ. Καμμένος δεν απέκρυψε και τις ιδεολογικές του διαφορές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα ζητήματα, προεξάρχοντος του μεταναστευτικού, και πρόσθεσε ότι «σήμερα ήλθα σε σύγκρουση και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση» διότι έμαθα πως ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει παλιό στρατόπεδο στην Πέτρα Λέσβου ως κέντρο καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.
«Αν το κάνουν αυτό, σε μια εβδομάδα η Μυτιλήνη θα γεμίσει μετανάστες» πρόσθεσε.
Επανέλαβε, τέλος, ότι ήταν δική του πρόταση η δρομολόγηση πλοίων προς αποσυμφόρηση των νησιών από τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, η οποία άργησε να πραγματοποιηθεί και επισήμανε ότι τα σχετικά δρομολόγια του «Ελ. Βενιζέλος» κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν χάρις στην ΠΝΠ που υπέγραψε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Ο κ. Καμμένος ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κόμμα του να είναι «η δύναμη που θα κρατά το τραινάκι στις γραμμές».