Εκλογές 2015 - Θεοδωράκης: Δεν θα είμαστε δεκανίκι κανενός

«Θέλουμε ένα 10% και λέμε στον κόσμο ότι δεν πρέπει να γυρίσει στο παρελθόν. Αν το Ποτάμι δεν έχει ένα μεγάλο ποσοστό τα πράγματα που θα εξασφαλίσουμε για τη χώρα θα είναι πολύ λιγότερα».

Εκλογές 2015 - Θεοδωράκης: Δεν θα είμαστε δεκανίκι κανενός
2'

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ σημείωσε ότι η φιλοδοξία του Ποταμιού δεν είναι να καταλάβει υπουργικές καρέκλες «αλλά να αλλάξει τη χώρα».

Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι μετεκλογικές βλέψεις του κινήματος ανέφερε: «Αν είμαστε ο μεγάλος τρίτος πόλος θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε το πολιτικό σύστημα προς μια ωφέλιμη κατεύθυνση για τον λαό».

« Δεν είναι στο χέρι μας να σχηματίσουμε κυβέρνηση με το δεύτερο κόμμα. Ή θα κάνουμε κυβέρνηση με το πρώτο κόμμα ή δεν θα κάνουμε. Ας αποφασίσει ο κόσμος ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα κι ας δώσει τη δύναμη στο Ποτάμι για να ελέγξει το νικητή των εκλογών» είπε επίσης.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μια πολιτική συμφωνία και πρέπει να καταλάβουν όλα τα κόμματα ότι η λύση είναι η σταθερότητα» και ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει το Ποτάμι την Κυριακή καθώς «ένα δυνατό Ποτάμι θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά».

«Δεν γίνεται να σκίσουμε το μνημόνιο. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο. Αυτό το σχέδιο ποιος θα το διαπραγματευτεί στην Ευρώπη; Θα το διαπραγματευτεί ο κ. Τσίπρας;» είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι θα μπορούσε να φέρει καλύτερη συμφωνία: «Η Ευρώπη απογοητεύτηκε και από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Τσίπρα. Έχουν συνειδητοποιήσει και οι Ευρωπαίοι ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια δύναμη, το Ποτάμι, η οποία λειτουργεί στα πρότυπα της Ευρώπη και στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις. Πολλοί πολιτικοί ηγέτες στην Ευρώπη, όπως ο κ. Γιούνκερ, πιστεύουν ότι το Ποτάμι είναι η γνήσια μεταρρυθμιστική δύναμη».

Δήλωσε ακόμη: «Την Κυριακή το βράδυ πρέπει να βρεθούμε τα κόμματα που ψηφίσαμε τη συμφωνία Τσίπρα-πιστωτών και να συμφωνήσουμε ότι θα υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση τριών ετών».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή