Σύνοδος Κορυφής - Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ: Χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση στην προσφυγική κρίση

Στην προετοιμασία της σημερινής (23 Σεπτεμβρίου) Συνόδου Κορυφής και στην ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σύνοδος Κορυφής - Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ: Χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση στην προσφυγική κρίση
1'

Στην 50λεπτη συνάντηση των δύο ανδρών στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, παρόντες από την ελληνική πλευρά ήταν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί των ευρωπαϊκών θεμάτων Νίκος Ξυδάκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δύο άντρες συζήτησαν λεπτομερώς τα επιχειρησιακά, οικονομικά και νομικά μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν και συμφώνησαν ότι η Ελλάδα και η Κομισιόν θα εργαστούν μαζί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σε ότι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα συζητήθηκαν τα σημεία που έθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συγχαρητήρια επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, χωρίς περαιτέρω χάσιμο χρόνου. Παρών, στη συνάντηση, ήταν και ο Μάρτεν Φερβέι, ο νέος επικεφαλής της task force, της υπηρεσίας της Κομισιόν που στόχο έχει να παρέχει τεχνική βοήθεια στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή