«Ομοψυχία για να περάσουμε το ποτάμι»

«Περάσαμε ως γένος δυσκολότερες στιγμές», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης...

«Περάσαμε ως γένος δυσκολότερες στιγμές», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, υπογραμμίζοντας πως η εκκλησία θα είναι πάντα κοντά με την προσευχή.

«Μας εμπνέει και ο δικός σας αγώνας, αγώνας δύσκολος και παντοτινός, όχι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά, βεβαίως, για όλη την Ορθοδοξία, για τα δίκαιά της. Ένας αγώνας που κάνετε για τη συνεργασία των πολιτισμών και βεβαίως για την μεγάλη υπόθεση της κλιματικής αλλαγής» σημείωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης και η υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τον κ. Βαρθολομαίο συνόδευαν ο επικεφαλής του Γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Μητροπολίτης Περγάμου, Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος.

Ο κ. Βαρθολομαίος αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και παρακολούθησε την τελετή για τους Special Olympics στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.