Αυτά θα πει ο Αλ. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις

Η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων θα έχει ως βάση την ομιλία του πρωθυπουργού στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και τους άξονες τους οποίους ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης.

Αυτά θα πει ο Αλ. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις
2'

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα κόκκινα δάνεια, η εύρεση ισοδύναμων μέτρων, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το ασφαλιστικό και ο τρόπος λειτουργίας του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας παρουσίας είναι τα βασικότερα θέματα της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένετε δια στόματος του Α. Τσίπρα η παρουσίαση των ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να αποτραπούν βαριές επιπτώσεις στην τσέπη των πολιτών, όπως ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα φροντιστήρια και η επιβάρυνση στην φορολόγηση των αγροτών.

«Η υλοποίηση της Συμφωνίας έχει δύο παράλληλους στόχους: Τη διαπραγμάτευση για το χρέος και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει παράλληλα «να τρέξει» ζητήματα όπως αυτό της φοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας αλλά και διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.
Ένα από τα πρώτα θέματα που θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός είναι υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους , προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο η διαδικασία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Στην συνέχεια θα αναπτύξει το πρόγραμμα της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για τα οικονομικά μέτρα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες. Ο Α. Τσίπρας θα τονίσει πώς ο κύριος άξονας του κυβερνητικού προγράμματος είναι η μείωση των αρνητικών συνεπειών του μνημονίου και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, με αιχμή του δόρατος την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής, ενώ θα αναφερθεί για τις οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που αναμένονται σε παιδεία και υγεία.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει για μια φορά την βαρύτητα που έχει δοθεί ώστε από τα μέλη της κυβέρνησης προκειμένου να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και με αναπτυξιακές πολιτικές και την σωστή και γρήγορη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Τέλος ο πρωθυπουργός θα κάνει λόγο στα 6 νομοσχέδια που η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το Eurogroup, το οποίο θα προσδιορίσει με ακρίβεια το κατάλογο των προαπαιτούμενων για να δοθεί το πράσινο φως για την δόση του δανειακού προγράμματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή