Παναγούλης: Θα πληρώσει κανείς για τη λίστα Λαγκάρντ;
Ερώτηση - «φωτιά» για τη λίστα Λαγκάρντκατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών ο Στάθης Παναγούλης, αναφορικά με τις ολιγωρίες και την ατιμωρησία όλων όσοι σκοπίμως ενεπλάκησαν σε... περίεργες καθυστερήσεις, για να οδηγηθούμε στο παρά πέντε της παραγραφής.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρομοιάζοντας την έρευνα με το Γεφύρι της Άρτας, υπογραμμίζει ότι είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο το υπουργείο και οι αρμόδιες Αρχές επιδεικνύουν προκλητική αδράνεια στη σύλληψη των υπευθύνων και την είσπραξη των χρημάτων, ενώ επιδίδονται σε μία ληστρική υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ο κ. Παναγούλης ζητά να ενημερωθεί ποιος ευθύνεται για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στον έλεγχο και ποια μέτρα έλαβαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι.
Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:
«Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Ευθύνες ολιγωρίας για τη ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Η διερεύνηση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ φαίνεται να έχει την τύχη του γιοφυριού της Άρτας, αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχουν περάσει τρείς κυβερνήσεις αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν εδώ και χρόνια να εντοπίσουν όλους τους κατόχους των μαύρων χρημάτων και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη ώστε να υποστούν τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ποινές, αλλά και να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο ποσά για να μπορέσει η κυβέρνηση να εξισορροπήσει τις βαριές επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και σε συνταξιούχους. Είναι πραγματικά άξιον απορίας για ποιο λόγο το υπουργείο και οι αρμόδιες αρχές επιδεικνύουν προκλητική αδράνεια στη σύλληψη των υπευθύνων και την είσπραξη των χρημάτων και επιδίδονται σε μια ληστρική υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων των 500€ που ζουν στα όρια της φτώχιας, τη στιγμή, μάλιστα που πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως π.χ. η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη καταφέρει να εισπράξουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Μετά τις πρόσφατες νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής, ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Τίθεται ζήτημα παραγραφής των σχετικών αδικημάτων μετά την 30η Δεκεμβρίου 2015;
2. Πόσοι καταθέτες έχουν εντοπισθεί στην εν λόγω λίστα και ποιο είναι το συνολικό ύψος των καταθέσεων;
3. Πόσα είναι τα ποσά που ερευνήθηκαν και πόσα καταλογίσθηκαν ως πρόστιμα;
4. Πόσοι και πόσες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη;
5. Πόσοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ή άλλων ελεγκτικών φορέων ασχολούνται με την έρευνα της λίστας;
6. Ποια ήταν τα αποτελέσματα από την πρόσφατη κατάθεση του πρώην τραπεζικού υπαλλήλου της ΗSBC κ. Ερβέ Φαλτσιανί στις εισαγγελικές αρχές;
7. Ποιος ευθύνεται για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στον έλεγχο και ποια μέτρα έλαβαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι για την προκλητική ολιγωρία για τον αγρίως φορολογούμενο ελληνικό λαό;».