Ο Τσίπρας χτυπά τη διαπλοκή με κάλυψη σε Σταθάκη – Φλαμπουράρη!
Απίστευτη ομολογία του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής: Αφού λοιπόν υποστήριξε πως πλέον οι «κόκκινες γραμμές» που διατυμπάνιζε τόσους μήνες κερδίζοντας δύο εκλογικές αναμετρήσεις, όχι μόνο έχουν ξεθωριάσει, αλλά έχουν σβηστεί, προανήγγειλε παράταση εξέτασης όλων των φορολογικών υποθέσεων για ένα χρόνο, παρέχοντας ωστόσο πλήρη κάλυψη σε Σταθάκη και Φλαμπουράρη για τα «προβληματικά» πόθεν έσχες τους.
«Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις διαψεύστηκε. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο, συμπληρώνοντας:
«Υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία όμως τα γνωρίζαμε όλοι από τον Αύγουστο. Τα γνώριζαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι όταν ψήφιζαν μαζί μας τη συμφωνία. Σήμερα ωστόσο αρνούνται να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα της…»
Και αναρωτήθηκε: «Το ερώτημα είναι τι παριστάνετε σήμερα. Τους αντιμνημονιακούς;», προσθέτοντας ότι πρόκειται για τα κόμματα που υποστήριζαν χωρίς καμία διαπραγμάτευση ό,τι ζητούσαν οι δανειστές.
Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά στην αντιπολιτευτική ρητορική απέναντι στην κυβέρνηση.
Όσον αφορά στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο πρωθυπουργός, αφού κάλυψε πλήρως τους Γιώργο Σταθάκη και Αλέκο Φλαμπουράρη για το θέμα που έχει προκύψει με το «πόθεν έσχες» τους, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει διαφθορά, επανέλαβε (ξανά) πως θα είναι και πάλι μπροστάρης στη «μάχη» της πάταξής τους...
Απευθυνόμενος έτσι στα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέφερε πως «η ένδεια επιχειρημάτων καταλήγει σε επανάληψη σκανδαλολογίας», προσθέτοντας: «Εσχάτως ανακαλύψατε διεφθαρμένους υπουργούς χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικό στοιχείο που να στοιχειοθετηθεί διαφθορά. Στο σπίτι κρεμασμένου μην ψάχνεις για σχοινί».
«Την κριτική και τον έλεγχο τον δεχόμαστε. Όμως πρέπει να είναι στοιχειοθετημένα πρώτου πάρουν αποφάσεις τα τηλεδικαστήρια» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ενθαρρύνοντας ορισμένους να κάνουν λόγο για απόπειρα παρέμβασής του στην αρμόδια επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής που θα συνεδριάσει σχετικώς την ερχόμενη εβδομάδα, αναφορικά με τις μετοχές του στενού του συνεργάτη και υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη αλλά και την «παράλειψη» του Γιώργου Σταθάκη να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή και θα λειτουργήσουν οι κανόνες. Κανείς στο απυρόβλητο. Είτε είναι δημόσιος υπάλληλος, είτε πολιτικός, επιχειρηματίας», υπογράμμισε για να ξεκαθαρίσει: «Ούτε αν είναι υπουργός - αν υπάρχουν στοιχεία, να μιλάμε με στοιχεία όχι με εικασίες - και να έχετε υπόψη σας το εξής: Μην με προκαλείτε».
Σχετικά με την υπόθεση Σταθάκη υποστήριξε ότι «δημιουργήθηκε θέμα γιατί ως νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε ατελή δήλωση που διόρθωσε με συμπληρωματική την ίδια χρονιά, ενώ έβαλε το ποσό και τις επόμενες χρονιές».
Ωστόσο, όπως ο υπουργός Οικονομίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η συμπληρωματική δήλωση δεν έγινε το 2012 αλλά τρία χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2015…
Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «ας μιλήσουμε για άλλους που δεν έχουν φορολογηθεί. Αυτά έχουν φορολογηθεί (σ.σ. του κ. Σταθάκη). Να μιλήσουμε για το 1 εκατ. ευρώ του κ. Τσουκάτου από τα μαύρα ταμεία της Siemens».
«Που πήγαν αυτά τα χρήματα;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε ξανά: «Στο σπίτι κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».
Τροπολογία για να μην παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ
«Αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον φορολογικό έλεγχο σε μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, είτε στις υποθέσεις των περίφημων λιστών, είναι γελασμένοι», υπογράμμισε ανακοινώνοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογία του ΥΠΟΙΚ με την οποία παίρνουν παράταση όλες οι υποθέσεις για έναν χρόνο. «Όλες θα ελεγχθούν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον μπορεί να ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι ελπίζει να τηρήσει η αντιπολίτευση τη δέσμευση της και να ψηφίσει αυτή τη μεγάλη τομή, ωστόσο ομολόγησε (και μάλιστα χωρίς ξύλο από την αντιπολίτευση) πως το Μαξίμου του δεν έχει πλέον «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με τα ξένα συμφέροντα.