Αβραμόπουλος: «Να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική προπαγάνδα στο διαδύκτιο»

Μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ενεργείων απαιτείται για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Αβραμόπουλος: «Να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική προπαγάνδα στο διαδύκτιο»
1'

Μιλώντας στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Ριζοσπαστικοποίηση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε από τις Βρυξέλλες πως: «Στην Ευρώπη, η σύνδεση μεταξύ ριζοσπαστικοποίησης και εξτρεμιστικής βίας είναι προφανής».

Κατά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, απαιτείται μία ολιστική προσέγγιση «όπως αυτή που προωθείτε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια», όπως και η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Φόρουμ (EU Internet Forum) το οποίο, έτσι κι αλλιώς, αναμένεται να λειτουργήσει αρχές του ερχόμενου Δεκέβρη.

Εκανε ιδιαίτερη μνεία στη διαρκώς αναπτυσσόμενη «τρομοκρατική προπαγάνδα στο διαδίκτυο» τονίζοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα «κοινό σχέδιο δράσης».

Για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών φαινομένων, σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η δημιουργία ευρωπαϊκής μονάδας αναφοράς, υπό τη σκέπη της Europol, του παράνομου περιεχομένου.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στόχος της μονάδας αυτής θα είναι ο εντοπισμός του τρομοκρατικού υλικού στο διαδίκτυο και η διασφάλιση της ταχείας απομάκρυνσής του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή