Άνω - κάτω στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Οργή και έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς βουλευτών προκάλεσε σήμερα, Τρίτη (20/10/2015) η συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή επί του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, με βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να ξιφουλκούν επί της διαδικασίας και το προεδρείο να διακόπτει προσωρινά τις εργασίες.

Άνω - κάτω στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες
2'

Η κατάθεση του νομοσχεδίου με διαδικασίες εξπρές προκάλεσε την «έκρηξη» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη: «Χθες μας ενημέρωσαν με email για την συνεδρίαση. Σήμερα ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση μας έστειλαν το νομοσχέδιο 342 σελίδων. Επειδή δεν ανήκω στους 10 σοφούς και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη διαδικασία, αποχωρώ».

Στον κ. Παναγούλη απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος ανέφερε ότι κανείς δεν αιφνιδιάστηκε καθώς το νομοσχέδιο είχε αναρτηθεί για διαβούλευση από τον Αύγουστο.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη επικαλέστηκε την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ενώ το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισημαίνοντας πως «επιλέχθηκε η διαδικασία για να μην διαταραχθεί ο νομοθετικός σχεδιασμός της κυβέρνησης» ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να αποφύγει την κατάθεση τροπολογιών.

Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που επελέγη μια τόσο γρήγορη διαδικασία για τη συζήτηση ενός τόσο κρίσιμου, όπως είπε νομοσχεδίου. «Πρέπει ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός Βουλής. Δεν μπορούμε συμπιέζουμε χρόνους – δεν παράγουμε νομοθετικό έργο, άλλωστε δεν έχουμε κάποια προθεσμία που πρέπει να τρέχουμε. Από τον Ιανουάριο έως και σήμερα κανένα νομοσχέδιο δεν ήρθε με κανονική διαδικασία», σημείωσε ο Λ. Αυγενάκης.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) είπε ότι με τη διαδικασία αυτή «η κυβέρνηση αδικεί την πρωτοβουλία της», ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους βιασύνης της κυβέρνησης.

Τέλος, από πλευράς Ποταμιού, ο Γιώργος Αμυράς έκανε λόγο για «διατάξεις που είναι άσχετες» ως προς το όλο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή