Διαφοροποιείται και ο Βούτσης από τις δηλώσεις Φίλη

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας πως ο καθένας παίρνει την ευθύνη του δημοσίως και κρίνεται γι αυτήν.

Διαφοροποιείται και ο Βούτσης από τις δηλώσεις Φίλη
1'

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων και πήρε αποστάσεις από αυτές λέγοντας πως, «πάνω σε επιστημονικές ή προσωπικές απόψεις ο καθένας παίρνει την ευθύνη του δημοσίως και κρίνεται. Θεσμικά η Βουλή έχει πάρει τις αποφάσεις της, υπάρχει η ιδιαίτερη τιμή εκείνες τις προβλεπόμενες ημέρες. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας έχει τις απόψεις του και κρίνεται γι’ αυτές».

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» και άλλων υπόχρεων, πλην των πολιτικών προσώπων (π.χ. δικαστικοί, πρόεδροι οργανισμών), ανακοίνωσε ότι με βάση και την επικείμενη αλλαγή του Κανονισμού θα μειωθεί ο αριθμός των συνεργατών των βουλευτών και των πρώην προέδρων της Βουλής, ενώ υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου έχει μειωθεί.

«Ο προϋπολογισμός ήταν 220 εκατ. προ κρίσης και τώρα είναι στα 135 εκ.», είπε σημειώνοντας ότι «θα κάνουμε μια ειδική κουβέντα για τον προϋπολογισμό της Βουλής ώστε να είναι ενήμερη η κοινή γνώμη για το ύψος των δαπανών προ και μετά κρίσης, για τις αμοιβές των εργαζόμενων, την βουλευτική αποζημίωση, τα θέματα των μισθωμάτων ακινήτων, τα θέματα του λήζινγκ των Ι.Χ. ώστε να σταματήσει η πλάκα, διότι περί πλάκας πρόκειται».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή