Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω έναν εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο

Επίθεση στον Απόστολο Τζιτζικώστα εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη (11/11/2015) ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω εκλεγεί πέντε φορές στη Β' Αθηνών, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας μόλις μια στην Α' Θεσσαλονίκης».

«Δεν θεωρώ ότι μπορεί η ΝΔ να περπατήσει με εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο άρα δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω έναν εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο από θέση ευθύνης, όταν δεν πιστεύω σε αυτό το μοντέλο διοίκησης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο Mega.

Ερωτηθείς σχετικά, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου γύρου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος θα βρίσκεται σε αυτόν. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει παζάρια εν όψει του δεύτερου γύρου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στη ΝΔ υπάρχουν δυο απόψεις αυτή τη στιγμή, η μια που λέει ότι δεν πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και να μείνει το κόμμα με μια φεουδαρχική δομή κυρίως με προσωπικές αναφορές ως σημείο αξιολόγησης των στελεχών του, και η δική του που, ως πιο τολμηρή προσέγγιση, προβλέπει ότι «πρέπει να γίνουμε επιτέλους ένα αξιοκρατικό, δημοκρατικό, ανοιχτό κόμμα» γιατί σήμερα όπως είπε η ΝΔ είναι «γερασμένη, κουρασμένη και δεν μιλάει στην κοινωνία».

Σχετικές ειδήσεις