Νικολόπουλος: Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού βάζει την χώρα σε ρυθμούς πολιτικής αστάθειας
Ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος στην τοποθέτηση του για την σημερινή σύγκληση των πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων:
«Ήταν από την αρχή προφανές, ότι η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ενόψει ασφαλιστικού, θα πέσει στο κενό. Και ήταν εξίσου προφανές, κατά την άποψή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ότι ούτε καν επικοινωνιακά δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την πρωτοβουλία του, ακόμα και σε περίπτωση άρνησης των άλλων δυνάμεων.
«Η συνεννόηση δεν αποτελεί “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”»
Και τούτο ήταν καθαρό, γιατί η πρόθεση συνεννόησης δεν μπορεί να γίνει με την διαδικασία του...”κατεπείγοντος”, ούτε μπορεί να αποτελεί "πράξη νομοθετικού περιεχομένου".
Η σημερινή διαδικασία έχει μάλλον προσχηματικό περιεχόμενο.
Μακάρι ο Πρωθυπουργός να πείσει για το αντίθετο... Κάτι που πάντως είναι δύσκολο, αφού θα πρέπει να συνοδεύεται και με συγκεκριμένες πράξεις.
Αλήθεια πόσο πιθανό είναι όμως, ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει πίσω νόμους και διατάξεις; Να αλλάξει απόψεις; Να αλλάξει η Κυβέρνηση του περπατησιά; Όχι και πολύ. Γι' αυτό και όλοι κρατάμε “μικρό καλάθι”...
«Άνοιξε ο κύκλος της πολιτικής αστάθειας»
Τέλος η εκτίμηση μας είναι πως η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργία βάζει εκ νέου την χώρα σε ρυθμούς πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας αφού καταδεικνύει την απεγνωσμένη προσπάθεια του να αναζητήσει άρον – άρον ευρύτερες συναινέσεις».
Εξάλλου έγιναν εισηγήσεις συζητήσεις και ελήφθησαν αποφάσεις, για τη στάση του Χριστιανοδημοκρατικού Kόμματος στα ζητήματα της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού και του προσφυγικού.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο της καταψήφισης του Προϋπολογισμού
«Θα συζητήσουμε σήμερα και τον πρώτο προϋπολογισμό, που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Βουλή και ευθύς εξαρχής θέλω να τονίσω ότι κατά την προσωπική μου άποψη πρόκειται για έναν προϋπολογισμό μακριά από τα όνειρά μου και νομίζω τα όνειρα κάθε Έλληνα, μακριά από το σχέδιο προϋπολογισμού που θα θέλαμε να έχουμε μπροστά μας και να συζητάμε.
Όσοι αγωνιστήκαμε για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του παλιού. Δυστυχώς είναι ένας ακόμα μνημονιακός προϋπολογισμός. Κακά τα ψέματα, αλλά στις σελίδες του αποτυπώνονται έντονα τα σημάδια υφεσιακών μέτρων που επιβάλλονται από τους δανειστές. Σε αυτόν όμως υπάρχουν και οι ελπίδες της κυβέρνησης.
Θα επαληθευτούν ή θα διαψευστούν; Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και εγώ προσωπικά, αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να επαληθευτούν οι ελπίδες.
Όχι για να πετύχει ο Τσίπρας. Αλλά γιατί αυτό είναι το συμφέρον της πατρίδας και του λαού της.
Για αυτό και σας καλώ να αφήσουμε στην άκρη τις ταμπέλες και τις ιδεοληψίες.
Ας μιλήσουμε απλά και αληθινά.. Εμείς μαζί με την αυστηρή αλλά γόνιμη κριτική που κάνουμε περιμένουμε και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, καθώς και το παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης για το οποίο, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι ΑΝΕΛ, δεσμεύτηκαν προς τον λαό.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, δεν «περπατάμε στα σύννεφα» και για αυτό σας προτείνω να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας, καθ’ όλη την διάρκεια της συζήτησης μας του προϋπολογισμού και να αποφασίσουμε μετά εάν πρέπει να στηρίξουμε ή όχι τον προϋπολογισμό, με δεδομένο ότι περιλαμβάνει πολλά νέα αντιλαϊκά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που είναι αντίθετα από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Εμείς πρέπει να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και κάθε βήμα, που θα βελτιώνει τις συνθήκες και θα ανακουφίζει τους Έλληνες από τα τεράστια βάρη που έχουν ήδη επωμιστεί.
Προσωπικά, όπως έχω ήδη δηλώσει και στην Βουλή θα στηρίξω αυτή τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, χωρίς ποτέ όμως να κρύψω την αλήθεια από τον λαό αλλά και θα διαφωνώ με όσα μέτρα πιστεύω πως έρχονται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και αφαιρούν, τόσο από την ίδια όσο και από την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία, πολύτιμο “οξυγόνο”.
Τέλος, για το ασφαλιστικό έχω να πω τούτο: Η λύση είναι οι επενδύσεις και κοινές θέσεις εργασίας. Όλα τα άλλα είναι μερεμέτια, που όμως οι “Κατρούγκαλοι” απέδειξαν ότι δεν κάνουν ούτε για μαστορέματα....».
«Μετανασταυτικό – προσφυγικό μέγα εθνικό ζήτημα »;
Τέλος αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα ανέφερε ότι : «Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα συμμεριζόμαστε τις σκέψεις πολλών Ευρωπαίων αναλυτών που δυστυχώς στην χώρα μας αποτελούν “απαγορευμένο καρπό”. Το θέμα όμως που πρέπει να μας απασχολήσει, όπως εύστοχα το βάζει ο Α. Ανδριανόπουλος είναι : «Πρόσφυγες η Εισβολείς»;
Οι Χριστιανικές χώρες βλέπουμε να γεμίζουν από μουσουλμάνους, τυχαία ή κατόπιν κάποιας συνειδητής κινητοποίησης; Κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να απαντήσει.
Η παρουσία του Ισλάμ σε μια χώρα επιδρά στις εξελίξεις ευθέως ανάλογα με τους αριθμούς των μουσουλμάνων που βρίσκονται εκεί και αυτό έχει αποδειχτεί από στατιστικές έρευνες που έχουν καταγραφεί και ανάλογα περιστατικά.
Η κραυγή 'Χετζίρα', που ακούγεται τελευταία, στέλνει κραδασμούς ανατριχίλας στις ψυχές και στο θυμικό των μουσουλμάνων. Αναφέρεται στη φυγή του πρόσφυγα - Προφήτη Μωάμεθ από την Μέκκα, για να διασωθεί από επικείμενους φονιάδες. Περιέχεται σε 91 στίχους του Κορανίου σαν καθήκον των μουσουλμάνων να μιμηθούν τον προφήτη και να αυξήσουν την «Χετζίρα», με στόχο την επεκτατική διάδοση του Ισλάμ σε άλλες χώρες και κοινωνίες. Μια τέτοια 'φυγή' των μουσουλμάνων, με την μορφή προσφυγιάς η μετανάστευσης, οριοθετεί τους τρόπους με τους οποίους η Σαρία (ιερός νόμος) μπορεί τελικά να επιβληθεί σε αλλόπιστες κοινωνίες και την κυριαρχία του παντού.
«Ακατανόητο γιατί όσοι διαφεύγουν από τη Συρία κυρίως στρέφονται προς την Δύση»
Απορίας άξιον πάντως είναι πως ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες «πρόσφυγες», που βλέπουμε να καταφτάνουν στα νησιά μας, είναι λίγες οι γυναίκες, τα μικρά παιδιά, οι άρρωστοι και οι ηλικιωμένοι. Αλήθεια γιατί αυτοί δεν κινδυνεύουν από τους εμφύλιους και τις αγριότητες των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου; Κάτι δεν στέκει καλά και είναι περίεργο πως δεν γίνεται σχεδόν καθόλου κουβέντα για το ζήτημα αυτό.
Είναι επίσης ακατανόητο γιατί όσοι διαφεύγουν από τη Συρία, κυρίως στρέφονται προς την Δύση, και όχι προς πολύ κοντύτερα ευρισκόμενες χώρες που είναι πλούσιες αλλά και μουσουλμανικές. Σε χώρες όπως το Κουβέιτ, το Κατάρ , τα Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία γιατί δεν έχει μέχρι σήμερα μεταφερθεί ούτε ένας (!) μετανάστης.
Γιατί οι εύπορες μουσουλμανικές χώρες, όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν μόνιμα δίχως προβλήματα, δεν δέχονται κανέναν;
Μήπως λοιπόν στόχος είναι η νέα “φυγή” προς την Δύση; Γιατί ξεχνάμε ότι πριν από μήνες το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία και στο Ιράκ είχε απειλήσει την Δύση με 500.000 χιλιάδες ισλαμιστές «πρόσφυγες».
Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με ρατσισμό, όμως οι δυτικές κοινωνίες είναι χτισμένες πάνω στην αποδοχή των Χριστιανικών αξιών, δηλαδή στην αγάπη για τον «πλησίον», την ανεκτικότητα και τον αλληλοσεβασμό στο κάθε δημιούργημα του Θεού που είναι αδελφός. Αρχές που αντιπαρατίθενται με τον ακραίο ισλαμισμό που πιστεύει στον φανατισμό το μίσος και την αντιπαλότητα και στην αναπόφευκτη σε βάθος χρόνου ρήξη, που θέλει να κυριαρχήσει στο Ισλάμ.
Κλείνοντας την εισήγηση μου θέλω να πω ότι προβληματίζομαι γιατί άραγε οι Ευρωπαϊκές ηγεσίες κρατούν τα μάτια ερμητικά κλειστά στην πραγματικότητα και στους κινδύνους. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν παροδικά συμφέροντα και μυωπικούς πολιτικούς στόχους θυσιάζουν τις μακρόπνοες προοπτικές των κοινωνιών τους».