Ο Τσίπρας «φλερτάρει» με το Λεβέντη αλλά ξορκίζει τα σενάρια περί Οικουμενικής

Από τη μία ζητάει συναίνεση και από την άλλη διαψεύδει τις φήμες περί Οικουμενικής, την ώρα που γελάνε και τα αυτιά του Λεβέντη...

Ο Τσίπρας «φλερτάρει» με το Λεβέντη αλλά ξορκίζει τα σενάρια περί Οικουμενικής
1'

«Θέλει ο Λεβέντης να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει»... λέει η σοφή παροιμία και βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, μιας και φουντώνουν οι φήμες ότι ο πρωθυπουργός έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Τσίπρας κατάφερε να κάνει τον Βασίλη Λεβέντη βασικό παίχτη στην πολιτική σκακιέρα «φλερτάροντας» μαζί του ακόμα και τη συγκυβέρνηση. Ο πανικός του πρωθυπουργού είναι κάτι παραπάνω από προφανής καθώς γνωρίζει ότι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Για το λόγο αυτό άρχισε να ψάχνει για συμμάχους, παρά τις διαψεύσεις από κυβερνητικά στελέχη που ωστόσο διεμήνυαν ότι ενδέχεται να αυξηθεί στο μέλλον η κυβερνητική πλειοψηφία.

Σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μέσω μιας αραβικής παροιμίας: «τα σκυλιά γαυγίζουν, το καραβάνι προχωρά». Παράλληλα επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζοντας η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερή, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι τα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα δεν μπορούν να περάσουν από τη Βουλή, μιας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν «κόκκινες» γραμμές και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν τη θετική τους ψήφο σε τόσο σκληρά μέτρα. Για το λόγο αυτό αναζητά πρόθυμους και αναζήτηση θα ενταθεί όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουμε στις κρίσιμες ψηφοφορίες της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή