Ποιος Σαμαράς; Τσίπρας ο «μνημονιακότερος» πρωθυπουργός

Όσο κι αν προσπαθεί να πείσει τους πολίτες αυτής της χώρας ότι «διαπραγματεύεται σκληρά» με τους δανειστές του τρίτου Μνημονίου, τόσο περισσότερο αυτοδιαψεύδεται σε επίπεδο ακολουθίας λόγων και έργων. Η «Αριστερά» του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τη Δεξιά του Αντώνη Σαμαρά. Το αντίθετο: την ξεπερνά σε μέγεθος στυγνού νεοφιλελευθερισμού, παραδίδοντας τους πολίτες βορά στα χέρια των παγκόσμιων τοκογλύφων και των πολιτικών αφεντικών τους.

ΛΕΕΙ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ – ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ «ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ»

Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου

Μάταια ο πρωθυπουργός του «πρώτη φορά Αριστερά» προσπαθεί να μας πείσει ότι προσφέρει καλή υπηρεσία στην πατρίδα του. Ιδίως όταν φτάνει σε σημείο να παρακαλάει τους εκπροσώπους του μνημονιακού Κουαρτέτου και τα «κοράκια» των ξένων funds από το βήμα του 17ου ετησίου Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα, εμπιστευόμενοι τα όσα «ευαγγελίζεται» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα και ευκαιρίες. Αξιοποιούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Για αυτό σας καλούμε να εμπιστευτείτε την Ελλάδα. Σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, μεταξύ των οποίων ήταν οι: Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM), ο γνωστός «καρχαρίας» των αγορών Τζον Πόλσον (Paulson & Co), η περίφημη Black Rock, η Goldman Sachs, η Deutsche bank και άλλες τράπεζες καθώς και εκπρόσωποι εφοπλιστών.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τα «κοράκια» των ξένων funds.

Εκείνο που προξενεί, όμως, οργή είναι η απόλυτη και επιδεικτική σιωπή του κ. Τσίπρα στα όσα δεινά σοβούν στη χώρα μας έπειτα από πέντε χρόνια που βρίθουν μνημονιακών πολιτικών. Δεν είπε κουβέντα για τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με το κουράγιο του φόβου για την επόμενη ημέρα, με την ανεργία να παραμένει στα ύψη και την ελληνική αγορά και ιδίως το ελληνικό επιχειρείν να έχουν πιάσει πάτο.

Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να αναφερθεί σε μία σειρά δραστικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που εφαρμόζονται, με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού και επενδυτικά φιλικού περιβάλλοντος, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Απλοποιούμε το φορολογικό μας σύστημα. Πατάσσουμε τη φοροδιαφυγή, δημιουργώντας ένα σταθερό και ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον. Δημιουργούμε ένα αντιγραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για τις επενδύσεις, θεσπίζουμε ριζικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, μέσω της καταπολέμησης της διαφθοράς και της προώθησης της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Δημιουργούμε συνέργειες μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Λαμβάνουμε μέτρα για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε το πτωχευτικό δίκαιο. Μέσα σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, κατορθώσαμε να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις συστημικές τράπεζες, κυρίως με την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών. Η ανταπόκρισή τους είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειές μας και μήνυμα ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε πως το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Μόνο που αυτό το οποίο θα έχει σε λίγο η χώρα, κ. Τσίπρα, θα είναι η ευημερία των αριθμών. Αυτό και μόνον αυτό.

«Ξεπούλησέ τα μου όλα, για να ζήσεις»

Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση των «διαπραγματευτών» ανοίγει την Κερκόπορτα στους «γύπες» των ξένων κερδοσκοπικών funds, που διψούν για αίμα, ζητώντας πάση θυσία να βγάλουν στο σφυρί σπίτια και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Κι όλα αυτά, επειδή η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές».

«Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους», επέμεινε από τη Ν. Υόρκη ο πρωθυπουργός.

Ναι, περισσότεροι επενδυτικοί πόροι, αλλά με το πιστόλι στον κρόταφο. Μετά από πέντε χρόνια δόγματος «πούλησέ μου τα πάντα, για να σου δώσω» ήρθε το δόγμα «ξεπούλησέ τα μου όλα, για να ζήσεις», το οποίο έχει υιοθετήσει απαρέγκλιτα ο κ. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση του «Αριστερού Μνημονίου» αρέσκεται σε μεγαλόστομα λόγια, για επενδύσεις και γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα. Σε μια χώρα, όπου η εθνική κυριαρχία θυμίζει πια περισσότερο μια βρώμικη παραπεταμένη κουρελού, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βαφτίσει την εξαθλίωση, ανάπτυξη και να βγάλει κέρδος από τη μιζέρια στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες.

Εάν αυτό δεν συνιστά ντροπή, κ. πρωθυπουργέ της «διαπραγμάτευσης», τότε τι είναι;

Σχετικές ειδήσεις