Ρέγκλινγκ: Θεωρεί ότι ο Τσίπρας φέρνει αποτελέσματα, αλλά δεν αποκλείει το Grexit

Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης χαρακτηρίζει πρόθυμη την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν.
Ρέγκλινγκ: Θεωρεί ότι ο Τσίπρας φέρνει αποτελέσματα, αλλά δεν αποκλείει το Grexit
1'

«Στην Ελλάδα μερικές φορές τα πράγματα “κολλάνε”, αλλά δεν θα πρέπει αυτό να το εξομοιώνουμε με μεταρρυθμιστική απροθυμία», υποστηρίζει ο Ρέγκλινγκ ο οποίος αποδίδει τις καθυστερήσεις «στις αδυναμίες της ελληνικής διοίκησης».

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θεωρεί πως: «Ο Τσίπρας φέρνει αποτελέσματα».

Πόσο καιρό θα χρειαστεί η Ελλάδα για να βγει από το ασφυκτικό αυτό τέλμα; Για τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης: «Θα χρειαστεί μια γενιά προκειμένου να φτάσουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα»!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα αναφέρει σχετικά με ένα πιθανό Grexit στο μέλλον. Ο Ρέγκλινγκ δεν το αποκλείει καθώς αναφέρει με νόημα πως μπορεί η ελληνική διοίκηση να επιβαρύνεται υπερβολικά με την εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων, όμως, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πως μόνο με μεταρρυθμίσεις θα λάβει περαιτέρω πιστώσεις από τον ΕΜΣ.

Για τον ίδιον, η δανειακή βοήθεια για τη χώρα μας, αποτελεί μονόδρομο καθώς μόνον με αυτήν η Ελλάδα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Ρέγκλινγκ, πάντως, επισημαίνει πως δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να φθάσουμε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή στα μέσα του έτους.

Το Grexit αποτελούσε πιθανότητα, όσο η ελληνική κυβέρνηση απέρριπτε τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα γιατί; «Η χώρα μπορεί
μακροπρόθεσμα να εξυγιανθεί μόνο εάν επενδύσει σε μια μεταρρυθμιστική πορεία», υποστηρίζει ο Ρέγκλινγκ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή