Μιχελάκης: «Πράσινο» σκάνδαλο η Siemens

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η υπόθεση της "Siemens" είναι ένα "πράσινο" σκάνδαλο» ανέφερε ο Γιάννης Μιχελάκης...

Μιχελάκης: «Πράσινο» σκάνδαλο η Siemens
4'

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η υπόθεση της "Siemens" είναι ένα "πράσινο" σκάνδαλο. Και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για να το επαναφέρει στην επικαιρότητα, την ώρα που δοκιμάζονται οι πολίτες από τα σκληρά και άδικα οικονομικά μέτρα μιας πολιτικής αδιέξοδης, που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία», σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέαλαβε τη θέση πως η υπόθεση «Siemens» είναι ένα «πράσινο» σκάνδαλο για το οποίο ζητείται πλήρης διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών, εκεί που πραγματικά βρίσκονται.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν, να μοιράσει σε άλλους αποκλειστικά τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και να πετύχει έναν ανήθικο πολιτικό συμψηφισμό», είπε και πρόσθεσε πως αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να συμβάλει, ώστε να πάψει η απαξίωση του πολιτικού κόσμου ένα έχει να κάνει, να δεχθεί και να βάλει σε άμεση εφαρμογή την πρόταση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων όσοι διετέλεσαν, από το 1974 έως σήμερα, υπουργοί, υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων.

Διερωτήθηκε μάλιστα, γιατί στο μεγάλο αυτό θέμα, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια αιτία κι αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται, σε όποιον και όπου κι αν εκδηλώνεται», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων περί διαφοροποίησης από την πλευρά του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά.

«Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, καταδίκασε κάθε φαινόμενο βίας», είπε, αναφερόμενος στον κο Λαζαρίδη σημειώνοντας πως οι προσπάθειες διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεών του είναι εκ του πονηρού για μικροκομματική εκμετάλλευση, που μόνο κακό κάνουν στην ανάγκη για ομόθυμη αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.

«Σε ό,τι αφορά, τώρα, την πρόταση του Πρωθυπουργού για συγκρότηση Επιτροπής, η οποία θα μελετήσει και θα προτείνει λύσεις για τα θέματα βίας, κατά πολιτικών προσώπων, θέλουμε να πούμε δύο πράγματα: Το πρώτο: Πρέπει να διευκρινίσει η Κυβέρνηση προς τα πού σκέφτεται να κατευθύνει αυτήν την πολιτική πρωτοβουλία, δηλαδή για τη συγκρότηση Επιτροπής κατά της βίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα ή ποινικές κυρώσεις πέραν των όσων προβλέπει το Δίκαιο της χώρας μας σήμερα. Το δεύτερο: Δεν είναι δυνατόν για όποιο πρόβλημα προκύπτει, η Κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών Επιτροπών. Με αυτή τη λογική, σε λίγο δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα, για θέματα που, κατεξοχήν, ανήκουν στην αρμοδιότητά της», τόνισε δεικτικά..

Για Παπουτσή

« Ο κ. Παπουτσής, στη Βουλή, είχε δηλώσει ότι «η βία γεννά βία», όταν αναφέρθηκε στις απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του, τις οποίες ο αρμόδιος Τομεάρχης κ. Θ. Νάκος, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, καταδίκασε κατηγορηματικά.

Σκέφτηκε, άραγε, ο κ. Παπουτσής τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δήλωσή του όταν αναφερόμενος στο τι θα συμβεί αν αντιδράσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στις επιθέσεις κατά στελεχών του κόμματός του, είπε χαρακτηριστικά: Τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας; Συνιστούμε, αυτές τις ώρες, πάνω από όλα, ψυχραιμία», συνέστησε ο ‘γαλάζιος’ εκπρόσωπος.

Να δώσει εξηγήσεις ο Βενιζέλος

Ο Γιάννης Μιχελάκης επανήλθε και στο ζήτημα των συντάξεων του ΟΓΑ και στην επερχόμενη μείωσή του, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση επέλεξε να κρυφθεί, δια στόματος του Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, επαναλαμβάνοντας το τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Νόμου, που ψηφίστηκε πριν από μια εβδομάδα από τη Βουλή.

«Ο κ. Κουτρουμάνης «ξέχασε», πριν δώσει την απάντησή του, να διαβάσει την τελευταία σελίδα 165, του επικαιροποιημένου Μνημονίου, που προβλέπει ρητώς τη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα. Επίσης, προβλέπει και τη μείωση και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων, μαζί με τη θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας», τόνισε, υποστηρίζοντας πως η Κυβέρνηση εξακολουθεί να «πετά την μπάλα στην εξέδρα» και να υπεκφεύγει και καλώντας εκ νέου τον κ. Βενιζέλο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή