Ερώτηση στη Βουλή για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που δεν προσγειώθηκε στη Ρόδο
«Είναι γνωστό και αυτό το γνωρίζουν άριστα τα ραντάρ της γειτονικής χώρας ότι προσγειώνονται C-130 στη Ρόδο. Το ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί ζητήθηκε άδεια να προσγειωθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Ρόδο και δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που αφορά τα στρατιωτικά C-130. Και εφόσον άλλαξε τελικά πορεία και δεν προσγειώθηκε στη Ρόδο, στην πραγματικότητα δεν έγινε αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας ότι δεν μπορεί να προσγειωθεί στη Ρόδο;», σημειώνει ο Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ερώτηση και από τη Νέα Δημοκρατία για το συμβάν
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το συμβάν κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Στην ερώτησή του ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει, ότι «η πρόσφατη δημόσια παραδοχή της κυβέρνησης σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας να αποδεχθεί το σχέδιο πτήσης που της υποβλήθηκε αρμοδίως για τη μετάβασή σας στο Ιράν, δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από όσα εκλήθη να απαντήσει» ενώ προσθέτει, ότι «μετά την τουρκική άρνηση την οποία επιμελώς αποσιωπήσατε, καταρτίστηκε νέο σχέδιο πτήσης στο οποίο δεν περιλαμβανόταν πλέον ο ανεφοδιασμός στη Ρόδο εμφανιζόμενος να αποδέχεστε ότι κακώς περιελήφθη στον αρχικό σχεδιασμό».
Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστηρίζει, ότι οι πράξεις αυτές, «συμβάλλουν στην δημιουργία εντυπώσεων ακόμη και για τη δυνατότητα του Έλληνα πρωθυπουργού να ανεφοδιάζει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ελληνικό έδαφος» και «αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά έναν διπλωματικό ερασιτεχνισμό ακόμη και στην κατάρτιση ενός απλού σχεδίου πτήσης».
Καταλήγοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον πρωθυπουργό: Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο πτήσης και ποιος το εισηγήθηκε; Όποιος εισηγήθηκε το τελικό σχέδιο πτήσης γιατί δεν περιέλαβε και τον ανεφοδιασμό στην Ρόδο; Σε ποιες διπλωματικές ενέργειες προβήκατε και πότε, προκειμένου οι απαιτήσεις αυτές να μην επαναληφθούν».