ΠΟΤΑΜΙ: Η χώρα έχει μπει σε διεθνή καραντίνα
Η χώρα έχει μπει σε διεθνή καραντίνα και η ευθύνη ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υποστηρίζει το Ποτάμι. Ασκεί κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση των προσφύγων
«Η φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων με την παρουσία ένοπλων ιταλικών τμημάτων (για πρώτη φορά από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του '40), δείχνει την πλήρη απομόνωσή μας στην ΕΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, προσθέτοντας πως «το γεγονός ότι χώρες που δέχονται ισχυρές μεταναστευτικές ροές και ήταν μέχρι πρότινος στο πλευρό της Ελλάδας-όπως η Ιταλία- κρατούν αυτή τη στάση, αποδεικνύει πόσο παραπλανητικές είναι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα και πόσο αποτυχημένη η πολιτική του».
Το Ποτάμι τονίζει οτι«η χώρα έχει μπει σε διεθνή καραντίνα και η ευθύνη ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Με άλλη ανακοίνωσή του σχολίασε τα προβλήματα συντονισμού της Κεντρικής Διοίκησης, όσον αφορά τη διαχείριση εντός της χώρας των προσφυγικών ροών επισημαίνοντας ότι προειδοποίησε για τα προβλήματα που μπορεί να πυροδοτήσει το χάος, όπως αναφέρει, στους (και γύρω από τους) προσφυγικούς καταυλισμούς. «Προβλήματα που αφορούν την υγεία τους και την ασφαλή διαβίωση στην Ελλάδα αλλά και προβλήματα που μπορούν να θολώσουν την εικόνα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που έχτισαν και χτίζουν καθημερινά χιλιάδες ανώνυμοι συμπολίτες μας» αναφέρει και προσθέτει ότι «από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα έκτοτε, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει τονίσει την ανάγκη να μη διαχέονται οι ευθύνες ανάμεσα σε "συν-αρμόδιους" και τελικά να χάνονται στους παράδρομους της γραφειοκρατίας. Και, επίσης, να προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι λήψεις αποφάσεων και οι εφαρμογές τους και όχι να μπλοκάρονται από τις ιδεοληψίες ή την απραξία συναρμόδιων».
Το Ποτάμι καταλήγει ότι «η πρόταση για έναν υπερ-υπουργό που θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σε όλα τα πεδία και θα εξουσιοδοτηθεί να τις φέρει σε πέρας βάσει σχεδίου παραμένει επίκαιρη. Ελπίζουμε να μην την υιοθετήσει η Κυβέρνηση, όπως το συνηθίζει, όταν η κατάσταση θα περιγράφεται ως τραγική και επικίνδυνη».