Μήνυμα Παυλόπουλου προς τους φοβικούς εταίρους ενόψει της Συνόδου Κορυφής
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη διαχείρισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος υπό όρους Ανθρωπισμού, Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης και τόνισε ότι το μήνυμα αυτό απευθύνεται κατά προτεραιότητα, στους εταίρους της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι οφείλουν -όπως είπε-, ιδίως κατά την Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου, να υπερασπισθούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τα ανθρωπιστικά του θεμέλια και να μην αφήσουν εκείνους τους, ευτυχώς λίγους, εταίρους που διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα -εντελώς αντίθετα προς τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού- να το υπονομεύσουν.
Αναφερόμενος στην χθεσινή τρομοκρατική τραγωδία στην Άγκυρα, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον τουρκικό λαό, την οποία, όπως τόνισε, μετέφερε και στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι παρά τις όποιες διαφορές μας, στον ως το τέλος αγώνα κατά των αδίστακτων εγκληματιών τρομοκρατών είμαστε ειλικρινώς και ανεπιφυλάκτως αλληλέγγυοι.
«Ακριβώς δε αυτή η τραγωδία και η συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό αποδεικνύει ότι όταν εμείς οι Έλληνες και οι Αρμένιοι, επιμένουμε να υπενθυμίζουμε και τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, δεν το κάνουμε για λόγους αντεκδίκησης προς τον Τουρκικό λαό», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Το κάνουμε μόνο για να θυμόμαστε στο διηνεκές και να μην επιτρέψουμε, στο παρόν και στο μέλλον, να διαπραχθούν τέτοια εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Είναι, λοιπόν, αυτές οι μνήμες και αυτά τα διδάγματα που μας ενώνουν και κατά των εγκληματιών τρομοκρατών της χθεσινής τραγωδίας στην Άγκυρα».
Από την πλευρά, του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, έκανε λόγο για ταύτιση απόψεων και αλληλοκατανόηση Ελλάδος και Αρμενίας και συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Παυλόπουλο, ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε τις Γενοκτονίες για να εκφράσουμε μίσος, «εμείς θυμόμαστε τις Γενοκτονίες για να εκφράσουμε καταρχήν ευγνωμοσύνη προς αυτούς που μας έτειναν χείρα βοηθείας και μπορέσαμε να αναγεννηθούμε, και αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να προλάβουμε και να εξαλείψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον».