Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τις εμμονές της

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας απάντησε σήμερα, Παρασκευή (18/03/2016) στην «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε, δήλωση του Τούρκου ομολόγου του, ο οποίος επέκρινε τις δηλώσεις που πραγματοποίησαν από κοινού την Τρίτη (15/03/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκεσιάν σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τις εμμονές της
1'

«Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν», υπογράμμισε σε αυστηρό τόνο ο Κ. Κούτρας και πρόσθεσε: «Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία. Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική. Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της».

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει γραπτώς χθες, Πέμπτη (17/03/2016) πως «οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας, η οποία αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή