Β. Μιχαλολιάκος: Τοκογλυφικά τα επιτόκια των τραπεζών

«Το κόμμα μου τώρα είναι ο Πειραιάς και θα είμαι απόλυτα διεκδικητικός με αυτά που του χρωστάνε» τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά...

«Το κόμμα μου τώρα είναι ο Πειραιάς και θα είμαι απόλυτα διεκδικητικός με αυτά που του χρωστάνε» τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που προσεγγίζει το υπουργείο Εσωτερικών τα θέματα των Δήμων, διευκρίνισε ωστόσο ότι το κράτος χρωστάει πολλά λεφτά στους Δήμους και ειδικά στον Πειραιά, τα χρήματα είναι περισσότερα από αυτό που χρωστά ο Δήμος σε τρίτους.

Όπως εξήγησε, ο Δήμος Πειραιά δεν εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τον ΟΛΠ ούτε από το ΣΕΦ και τα καταστήματα που λειτουργούν σε αυτό, επισημαίνοντας την ανάγκη για σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για άλλη μία φορά ο κ. Μιχαλολιάκος καυτηρίασε τα τοκογλυφικά επιτόκια των δανείων που χορηγούν οι τράπεζες –εν προκειμένω η τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων- στους Δήμους.

Ζήτησε επίσης από την κρατική εξουσία να παραχωρήσει στο Δήμο Πειραιά τους ανεκμετάλλευτους χώρους που έχει, προκειμένου να γίνουν χώροι πρασίνου, καθώς σε κάθε κάτοικο του Πειραιά αντιστοιχεί μόλις 1,5 τετραγωνικό μέτρο πρασίνου.