Ασφαλιστικό: Την Κυριακή ψηφίζεται το νέο νομοσχέδιο
Και αυτό γιατί με μία αιφνιδιαστική κίνηση, πιάνοντας στον… ύπνο δανειστές, βουλευτές και κυρίως τον ελληνικό λαό, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό το προσεχές Σαββατοκύριακο (7 - 8 Μαΐου).
Την πρόταση της κυβέρνησης να διεξαχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
Παρά το γεγονός ότι με την κυβερνητική πρόταση διαφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου, θα... τραβήξει μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ θα συνεχιστεί από τις 10.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 10.00 το βράδυ όταν και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο αναμενόταν να κατατεθεί στην Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο αποφασίστηκε να επισπευστούν οι διαδικασίες λόγω Eurogroup, καθώς η κυβέρνηση ήθελε να πάει σε αυτό με ένα ισχυρό «όπλο» μαζικής εξόντωσης των Ελλήνων…
Άξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι το νέο νομοσχέδιο-λαιμητόμος που αναμένεται να σφραγίσει την εξαθλίωση των πολιτών θα «περάσει»… νύχτα χωρίς ενημέρωση και κριτική καθώς θα έχει πέσει σκοτάδι στα ΜΜΕ λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΣΥ.
Βούτσης: Τα νέα μέτρα δεν θα ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών
«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό μέσα στις παρούσες συνθήκες», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανακοινώνοντας την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την εισαγωγή και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο κ. Βούτσης σημείωσε επίσης ότι η ψήφιση του νόμου δεν αποτελεί «προαπαιτούμενο», αλλά «εργαλείο» το οποίο ενισχύει τη θέση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogrup της Δευτέρας.
«Πρόκειται για πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία υποστηρίζει την ουσία του σχεδίου νόμου», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι για πρώτη φορά μπαίνει στην ατζέντα το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο, όπως είπε, υπήρχε αναφορά στη συμφωνία του καλοκαιριού, η διαφορά όμως τώρα είναι ότι το ζήτημα αυτό ανοίγει με τους καλύτερους όρους.
Προσέθεσε δε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και πνεύμα αλληλοκατανόησης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε, ότι «το εμπόδιο στη χημεία δεν είμαστε εμείς, αλλά η διαφωνία του ΔΝΤ με τους θεσμούς».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Βούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του συνολικού πακέτου της συμφωνίας, ενώ διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να έρθει προς ψήφιση πακέτο προληπτικών μέτρων έως το 2018.
Ερωτηθείς, τέλος, για τις αποκαλύψεις των Wikileaks όσον αφορά στους διαλόγους μεταξύ του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και της επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο οι συγκεκριμένοι διάλογοι έφθασαν στον ιστότοπο, εκτίμησε όμως ότι επιβεβαιώνουν τις παλινωδίες και τις πιέσεις που υπήρξαν...