Νικολόπουλος: «Η ανάπτυξη της χώρας δεν θα έρθει με την βοήθεια που θα δώσει ο παππούς και η γιαγιά»
Την απόφασή τους να καταψηφίσει το νέο ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο, έκανε γνωστό κατά την ομιλία τους στη Βουλή, ο Αχαιός Βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.
«Πρέπει μαζί με την διάγνωση των αναγκών να προχωρά και η διευθέτηση των χρόνιων προβλημάτων, με την εγκαθίδρυση ενός στερεού βιώσιμου και κοινωνικού αποδεκτού ασφαλιστικού συστήματος που θα στηρίζεται στην αρχή της ισότητας μεταξύ των ασφαλισμένων, η αρχή της αναλογικότητας μεταξύ ασφαλισμένων και συνταξιούχων και η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών, αρχές που όμως δεν εφαρμόζονται με το παρόν νομοσχέδιο, το οποίο επίσης δεν συμβάλλει στην επίλυση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, ούτε το καθιστά πιο δίκαιο και κυρίως, ούτε πιο ανταποδοτικό.
Πρέπει ασφαλώς οι χαμηλοσυνταξιούχοι να προστατεύονται, όχι όμως μέσω μίας εσωτερικής διανομής, αλλά μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Η ανάπτυξη της χώρας δεν θα έρθει με την βοήθεια που θα δώσει ο παππούς και η γιαγιά στα παιδιά και στα εγγόνια τους» αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις το πρωί της Δευτέρας με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την Βουλή».
«Διαφωνούμε με μία παράδοση άνευ όρων στην ιδιωτική ασφάλιση όπως επίμονα προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης»
Ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε: «Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους είναι βασικός μας προσανατολισμός, γιατί η στήριξη των αδυνάμων είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Για εμάς η αναδιανομή είναι στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης.
Διαφωνούμε κάθετα με μία παράδοση άνευ όρων στην ιδιωτική ασφάλιση, όπως επίμονα ως λύση προβάλει ο Μητσοτάκης, γιατί σίγουρα θα ήταν χειρότερη.
Δυστυχώς όμως και η επιβαλλόμενη διαπραγματευτική προσπάθεια που έκανε η Κυβέρνηση, έφερε αποτελέσματα οδυνηρά, τα οποία δεν αποδεχόμαστε και δεν τα ψηφίζουμε. Προτιμάμε ακόμα και μόνοι να συνεχίσουμε να ¨"κολυμπάμε" στα βαθιά ακόμη και ας έχουμε αποκάμει... .»
Και κατέληξε : «Το Εθνικό Κοινοβούλιο επιτέλους πρέπει να γίνει «ιδιοκτήτης» ενός δικό του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης ώστε στα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, δηλαδή 2021 να γιορτάσουμε την εθνική αναγέννηση που όλοι μαζί θα έχουμε πετύχει.