Ενεργειακά παιχνίδια από Παπακωνσταντίνου βλέπει η ΝΔ

Τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ αλλά και ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκαλεί...

Ενεργειακά παιχνίδια από Παπακωνσταντίνου βλέπει η ΝΔ
1'

Τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ αλλά και ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκαλεί τροπολογία του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο νομοσχέδιο για την ενέργεια σύμφωνα με την οποία «η ενέργεια που παράγεται από Σταθμούς Συμπαραγωγής Υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) με φυσικό αέριο θα απορροφάται κατά προτεραιότητα από την ΔΕΗ και θα αμείβεται σε εγγυημένη τιμή που θα επιβαρύνει το ειδικό τέλος ΑΠΕ στον λογαριασμό της ΔΕΗ».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ήρθε να ανατρέψει τα όσα ίσχυαν έως σήμερα γι’ αυτό και ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε να έρθει άμεσα στην Ολομέλεια ο υπουργός και να δώσει εξηγήσεις ενώ ξεκαθάρισε πως αν δεν είναι πειστικές τότε η ΝΔ θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο.

Επιπροσθέτως και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κ. Θανάσης Χαντάβας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Πάντως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η αλλαγή προωθεί τα συμφέροντα του γνωστού επιχειρηματία κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του φυσικού αερίου και «ακυρώνει» αυτά του επίσης γνωστού επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοπελούζου ο οποίος επενδύει στον χώρο των ΑΠΕ και τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ΔΕΗ.

Να σημειωθεί όμως ότι η ΝΔ δεν φαίνεται διατεθειμένη να μπει ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά συγκεκριμένων επιχειρηματιών γι’ αυτό και ζητά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του υπουργείου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή