Νικολόπουλος: Από την ελπίδα στον «κόφτη»...
«Πλημμυρισμένοι από την δικαιολογημένη αγανάκτηση και κινούμενοι από την ανάγκη να ξεφύγουμε από τον αργό θάνατο των μνημονίων, αλλάξαμε όχθη αλλά να που δυστυχώς δεν ικανοποιηθήκαμε και όπως φαίνεται, πήγαμε «για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι». Ασφαλώς και παραμένουν πελώριες οι ευθύνες, όλων των προηγούμενων που δεν εμπόδισαν την αποτροπή της χρεοκοπίας», πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, εξηγώντας την σημερινή διαφοροποίηση του, ίδια όπως και τότε που παραιτείτο από υπουργός του Αντ. Σαμαρά και τώρα που επέλεξε να βρεθεί εκτός του κυβερνητικού συνασπισμού Τσίπρα – Καμμένου.
Ο Νίκος Νικολόπουλος ακόμη τόνισε: «Δυστυχώς ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν αποτελεί πια τον «πολιορκητικό κριό», της κατάργησης του μνημονίου, αλλά έγινε η πολιτική δύναμη που θα υποθηκεύσει, όχι μόνο τα «ασημικά» (όπως έκαναν οι άλλοι) αλλά και τα «τσίγκινα» του Κράτους, που θα έχει δώσει μόνο τα «κόκκινα» στα ξένα funds, αλλά και τα «πράσινα» δάνεια στους ξένους «επενδυτές» που κάποτε αποκαλούσε "κοράκια" και "γύπες", ενώ δεν αποκλείεται να τολμήσει να προχωρήσει ακόμα και σε περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Κατ’ ουσίαν δηλαδή, ίσως να αποδεχθεί πως έχει πλήρως συμβιβαστεί με όλες εκείνες τις ακραίες και νεοφιλελεύθερες πρακτικές».
Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος υπενθύμισε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου από το «λεφτά υπάρχουν» έφερε το ΔΝΤ και υπέγραψε το θηριώδες πρώτο μνημόνιο. Ο Αντώνης Σαμαράς από τα “Ζάππεια” έφτασε στο “ουδείς αναμάρτητος” στο Βερολίνο, από την προεκλογική υπόσχεση για «επαναδιαπραγμάτευση» και «απεγκλωβισμό» έφερε την υποταγή και την προσήλωση στην εφαρμογή των μνημονίων. Ο Αλέξης Τσίπρας από την υπόσχεση πως θα ανατρέψει την “ιερή συμμαχία” της μνημονιακής λιτότητας πέρασε στην συνθηκολόγηση με τους ευρωσοσιαλιστές του “Ολαντρέου” και στην «υποταγή» των Θεσμών. Κάπως έτσι, λοιπόν φτάσαμε στον "κόφτη"».
Και κατέληξε: «Θέλω να επαναλάβω πως δεν ψηφίζω, επιπρόσθετους φόρους, οι οποίοι μάλιστα διατρέχουν οριζόντια κάθε έκφανση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και ξεκαθάρισε την θέση που θα κρατήσει στην αυριανή ψηφοφορία λέγοντας : “αδιάβαστος δεν θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο. Δεν ψηφίζω μέτρα επαχθή και παράλογα που βρίσκονται μέσα στο πολυνομοσχέδιο των 7.000 σελίδων και που αυτά καλούμαστε «αδιάβαστα» να ψηφίσουμε, στέλνοντας αδιάβαστη την οικονομία και τους φορολογούμενους/ Εμείς επιβάλλεται να σταθούμε όρθιοι... και να πορευτούμε όλοι σε εκείνο το δρόμο της επίπονης αλλά αναγκαίας εθνικής αναγέννησης. Πρέπει επιτέλους να αναζητηθούν πόροι για αυξήσεις και παροχές μέσω του μοναδικού ενάρετου τρόπου που είναι η ανάπτυξη και η αύξηση του παραγόμενου εθνικού προϊόντος, μέσα από ένα δικό μας Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Η συμπολίτευση πρέπει έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να αποδείξει έμπρακτα το αμέριστο ενδιαφέρον της, για την ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων με σοβαρά αναπτυξιακά αντίβαρα. Η αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα είναι μείζον διακύβευμα».