Νικολόπουλος: «Να διαβαστεί και το Ευαγγέλιο στην Αγιά Σοφιά του Αγ. Πνεύματος»
Βεβαίως, συνεχίζει ο κος Νικολόπουλος, μετά το σάλο, που ξέσπασε από αυτή την ανεκδιήγητη δήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και άρχισε τα διαβήματα και τις ανακοινώσεις, όπου το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε αυτά απάντησε με ανακοίνωση που θέτει «ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη».
Ακολούθως τονίζει, επειδή όσο θα ακολουθούν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις αυτή τη φοβική και συμπλεγματική πολιτική έναντι της Τουρκίας, πάντα τέτοια αποτελέσματα θα έχει.
Επειδή, θα ήταν πολύ πιο έξυπνο και αποτελεσματικό, αντί κάθε φορά να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, να βγούμε ένα βήμα πιο μπροστά.
Επειδή η ελληνική θέση πλέον δεν πρέπει να σταματάει στο ότι η Αγιά Σοφιά είναι ένα παγκόσμιο Θρησκευτικό μνημείο, αφού έχει αποδειχθεί ότι το «αυτί του Ερτογάν δεν ιδρώνει».
Επειδή, πρέπει να ασκηθεί μία πιο «παραγωγική» πολιτική στην οποία θα μπουν ρεαλιστικές διεκδικήσεις, όπως ότι η Αγιά Σοφιά είναι ένα μνημείο που μπορεί να βοηθήσει στον διάλογο και τη συνύπαρξη των θρησκειών, τώρα που η παγκόσμια κοινότητα το έχει ανάγκη και ως εκ τούτου ο καλύτερος τρόπος για να γίνει συμβολικά αυτό και να έχει πραγματικά παγκόσμια απήχηση είναι ένας: «Αφού έγινε Ισλαμική τελετή και διαβάστηκε το κοράνι, τώρα πρέπει να γίνει και Ορθόδοξη λειτουργία και να διαβαστεί το Ευαγγέλιο».
Αυτό θα σημαίνει διάλογος και συνύπαρξη.
Και θα ήταν πολύ σοφό εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να το αναδείξει, να το διεκδικήσει και να το πετύχει, του Αγίου Πνεύματος.
Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε από τον κ. Σπ. Ριζόπουλο και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος την «αγκάλιασε» και τη μεταφέρει στην Κυβέρνηση καλώντας τον Υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει:
«Υπάρχει η διάθεση να την προβάλετε, να την διεκδικήσετε και να καταφέρετε επιτέλους μετά από τόσες δεκαετίες να ακουστούν τα ιερά αναγνώσματα της πατρώας αμώμητης Ορθόδοξης Πίστης;», ρωτά καταλήγοντας.