Νικολόπουλος: «Οι διαδικτυακοί κίνδυνοι απειλούν τα Ελληνόπουλα και το υπουργείο είναι... Off line!»
Ο Νικολόπουλος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να συντονίσει την δράση όλων των αρμόδιων φορέων με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και εκείνους των διδασκόντων για να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη του Διαδικτύου.
Μεταφέροντας τα αποτελέσματα της έρευνας στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως μία ή ένας στις οκτώ μαθήτριες/μαθητές δέχεται να κάνει φιλίες με παντελώς άγνωστους ανθρώπους στο διαδίκτυο, ανοίγοντας έτσι διάπλατα την πόρτα της ζωής σε μια πληθώρα κινδύνων που παραμονεύουν στον διαδικτυακό ιστό, όπου διάφοροι βγάζουν τον πιο σκοτεινό τους εαυτό κάτω από το προστατευτικό προσωπείο της ανωνυμίας.
Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τόνισε δε, ότι το e-φλερτ μικρών παιδιών με άγνωστα άτομα δεν τελειώνει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες ιστοσελίδες, αλλά κάποιες φορές συνεχίζεται και στον αληθινό κόσμο, καθώς η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 31% των παιδιών που δημιούργησαν «ηλεκτρονικούς» φίλους, δέχονται μετά να τους συναντήσουν και στην πραγματική ζωή.
Απέναντι σε όλα αυτά, τα απολύτως ανησυχητικά στοιχεία, ο αρμόδιος Υπουργός απάντησε με... μία σειρά διατάξεων, δηλώνοντας μάλλον με αυτοθαυμασμό (!) ότι έφερε εις πέρας το δικό του καθήκον.
Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα από την απάντηση του κ. Τόσκα: «Τέλος, σας γνωρίζουμε από τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 4267/2014(ΦΕΚ Ά 137) «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας και άλλες διατάξεις» προβλέπεται και είναι τεχνικά εφικτή, η φραγή πρόσβασης ημεδαπών σε υλικό πορνογραφίας που φιλοξενείται στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με τους ISPs».
Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού, ο κ. Νικολόπουλος είπε: «Μόνο λύπη και απογοήτευση προκαλεί η διαχρονική διαπίστωση ότι απέναντι σε μία κοινωνία που τρέχει με ταχύτητες... gigabyte και απέναντι σε μία νιότη που μη γνωρίζοντας ή αψηφώντας τους κινδύνους του διαδικτύου μπροστά στην ανάγκη της για φιλία, επικοινωνία, αλληλεγγύη και έρωτα, η ελληνική πολιτεία είναι... off line! Το αρμόδιο υπουργείο, αντί για σύγχρονες δράσεις και συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, με τις ιστοσελίδες, τους παρόχους ίντερνετ, τα σχολεία, την εκκλησία, τους κοινωνικούς φορείς και συλλόγους, αρκείται σε παράθεση διατάξεων που καμία σχέση δεν έχουν με την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών. Ζητείται... νους και γνώση για τον 21ο αιώνα!».