Βουλή: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών η εισαγγελέας Τσατάνη

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη (29/06/2016), στην Επιτροπή Θεσμών η ακρόαση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τις καταγγελίες της σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Βουλή: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών η εισαγγελέας Τσατάνη
1'

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση, ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση για το αν πρέπει να παρίσταται στην Επιτροπή ως συνεργάτης, ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θέμης Σοφός. Οι κυβερνητικοί βουλευτές, επικαλούμενοι τον κανονισμό της Βουλής, επέμειναν ότι δεν πρέπει να είναι παρών στη διαδικασία ο κ. Σοφός καθώς είναι δικηγόρος της κ. Τσατάνης. Ο ίδιος ο κ. Σοφός, δήλωσε ότι «για λόγους ευπρέπειας», αποχωρεί και δεν θα παρίσταται ως συνεργάτης της κ. Τσατάνη για να διευκολύνει τη διαδικασία, «παρά το γεγονός ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση της Επιτροπής».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής, που έδινε τη δυνατότητα να παρίσταται ως συνεργάτης της κ. Τσατάνη ο κ. Σοφός μετά από αίτημα της ίδιας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι είναι θεσμικά παράλογο να υποχωρήσει η Επιτροπή και να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή της ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία τους κατηγόρησε για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου και προσέθεσε ότι κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει η ακρόαση της κ. Τσατάνη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα