Γαλλο-γερμανική δέσμευση για το ελληνικό χρέος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου...

Γαλλο-γερμανική δέσμευση για το ελληνικό χρέος
1'

Τη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας επαναλαμβάνουν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας με κοινή τους ανακοίνωση.

Οι δύο κυβερνήσεις δηλώνουν ότι επιθυμούν «να δουν ταχέως υλοποιούμενες τις αποφάσεις» στον οικονομικό τομέα, που ανακοίνωσαν προσφάτως Ιταλία και Ισπανία.

Δέσμευση Μέρκελ-Σαρκοζί

Εξάλλου η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για τη σταθεροποίηση των χρηματαγορών στην Ευρωζώνη.

Χαρακτηρίζουν «σημαντικές» τις κινήσεις των κυβερνήσεων σε Ιταλία και Ισπανία με σκοπό να μειωθούν τα δημόσια ελλείμματα ενώ εκφράζουν την ευχή, τα εθνικά συμβούλια έως τα τέλη Σεπτεμβρίου να εγκρίνουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι επαφές Παπανδρέου

Εν τω μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Στη συνδιάλεξη των δυο ανδρών τέθηκε το θέμα μιας πιθανής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά ιταλικών ομολόγων αλλά και η αντίδραση των αγορών μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής , αν και πληροφορίες αναφέρουν ,πως η Αθήνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα για τυχόν προβλήματα στη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Από αύριο αναμένεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να έχει ανάλογες συνομιλίες και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή