Γ. Βρούτσης: Όχι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα

Νέες φορολογικές επιδρομές, που, για πολλοστή φορά, στοχοποιούν κάθε μορφής ακίνητο και κάθε ιδιοκτήτη, βλέπει η ΝΔ...

Νέες φορολογικές επιδρομές, που, για πολλοστή φορά, στοχοποιούν κάθε μορφής ακίνητο και κάθε ιδιοκτήτη, βλέπει η ΝΔ, δια του αρμοδίου αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών, Γιάννη Βρούτση, πίσω από τον προσχηματικό-όπως τον χαρακτηρίζει- τίτλο «στρατηγικό σχέδιο», του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Την ώρα που η ΕΛ. ΣΤΑΤ. ανακοινώνει νέα μεγάλη μείωση –κατά 25%- στην έκδοση οικοδομικών αδειών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ετοιμάζει νέο χτύπημα στην οικοδομική δραστηριότητα», σημειώνει ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως μέσω της γνωστής τακτικής των διαρροών, η κυβέρνηση αποκαλύπτει τις προθέσεις της για νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και ένταξης στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας κάθε μορφής ιδιοκτησίας.

«Αφού η κυβέρνηση βύθισε την οικοδομική δραστηριότητα στο τέλμα, αποδεκατίζοντας δεκάδες επαγγέλματα, επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή και επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για νέα φορολογικά χτυπήματα», σημειώνει ο βουλευτής Κυκλάδων, καλώντας το οικονομικό επιτελείο να κατανοήσει πως, σε μια τραυματισμένη και βυθισμένη στην ύφεση οικονομία, η οικοδομική δραστηριότητα, που σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι της κατάρρευσης, αποτελεί αναπτυξιακή ανάσα.

«Αντί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εκφοβίζει και να εκδικείται με φοροεπιδρομές, την κατοχή ακινήτου, ας προσεγγίσει, επιτέλους, τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και ας εκπέμψει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: "όχι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα- πάγωμα αντικειμενικών αξιών"», καταλήγει το ‘γαλάζιο’ στέλεχος.