Μιχελάκης: «Γνωστός για τη ροπή του ο Πάγκαλος»

«Ο δεύτερος αντιπρόεδρος αγνοεί τι κάνει ο πρώτος αντιπρόεδρος», δηλώνει ο Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας...

Μιχελάκης: «Γνωστός για τη ροπή του ο Πάγκαλος»
3'

«Ο δεύτερος αντιπρόεδρος αγνοεί τι κάνει ο πρώτος αντιπρόεδρος», δηλώνει ο Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ήπιο αλλά καυστικό τόνο στις σημερινές βολές Πάγκαλου κατά του προσώπου του, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «βαρώνο Μυνχάουζεν» της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη σειρά στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για διόγκωση του κράτους.

«Χαιρόμαστε που ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, έστω και με καθυστέρηση, απαντά στα ερωτήματα που του θέσαμε για τη διόγκωση του Δημόσιου Τομέα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης –τοποθετώντας εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Πάγκαλο σε κατώτερη ιεραρχικά θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου- προσθέτοντας πως χαίρεται ακόμη επειδή «ο κ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις μας και ομολογεί τις πρακτικές ΠΑΣΟΚ».

«Αντί ουσιαστικών εξηγήσεων, όμως, ζητά να του απαντήσουμε εμείς για όσα οφείλει να κάνει ο ίδιος. Φαίνεται, μάλιστα, ότι αγνοεί τι κάνει ο πρώτος αντιπρόεδρος. Διότι η εννεάμηνη παράταση στην κατάργηση ορισμένων φορέων από εκείνους που δημοσιοποίησε δεν είναι δικό μας εφεύρημα, αλλά απόφαση που περιέχεται σε τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών», συνεχίζει το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως προσάπτοντας στον Θεόδωρο Πάγκαλο «πολιτικό θράσος», με αφορμή το ερώτημα του: «Ποια προβλήματα δημιουργεί καθεμιά από τις πρόσθετες υπηρεσιακές μονάδες και ποια επιβάρυνση προκαλεί στον Προϋπολογισμό;».

Όπως σημειώνει ο κ. Μιχελάκης, ο «δεύτερος αντιπρόεδρος»

• Δεν λέει, πώς γίνεται, από τη μια, να καταργούν οργανισμούς και να προετοιμάζουν απολύσεις και από την άλλη, να δημιουργούν νέους φορείς και να προχωρούν σε προσλήψεις!
• Δεν λέει, όμως, τίποτε – για παράδειγμα - για την απόφαση πρόσληψης 100 υπαλλήλων στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Και, βέβαια, δεν λέει, γιατί η Κυβέρνηση προτιμά να κάνει ταυτόχρονα προσλήψεις και απολύσεις, αντί για μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού, είτε για μαζικές, είτε για μεμονωμένες περιπτώσεις.
• Δεν λέει, επίσης, τίποτε για το γεγονός ότι, ενώ πριν ένα χρόνο, εξήγγειλε την κατάργηση μιας σειράς φορέων του Δημοσίου, επανήλθε μόλις πρόσφατα, για να δώσει άλλον κατάλογο καταργούμενων οργανισμών ανάμεσα στους οποίους και πολλοί από εκείνους που υποτίθεται ότι θα καταργούνταν πέρυσι.

Αντιπαρερχόμαστε τις ύβρεις

«Αντιπαρερχόμαστε τις ύβρεις που εξαπολύει ο – γνωστός για τη ροπή του - κ. Πάγκαλος», δηλώνει μάλιστα ο Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τη φρασεολογία του αντιπροέδρου εις βάρος του ενώ με αφορμή τις κατηγορίες του κυβερνητικού αξιωματούχου πως η ΝΔ έχει ανάγει σε επάγγελμα την εκτόξευση λάσπης και συκοφαντίας και πως με πολιορκητικό κλοιό ανώνυμα blogs μεταδίδει ως ειδήσεις μυθεύματα και αποκυήματα της αρρωστημένης φαντασίας της, φθάνοντας, μάλιστα, πρόσφατα, σε τέτοιο «σημείο αναίδειας», ώστε να ισχυρίζεται, ότι όλη η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως: «Σίγουρα θα ήταν καλύτερα για τον Τόπο, εάν ο ίδιος βρισκόταν μόνιμα σε διακοπές. Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει για να κερδίσει και ο ίδιος και ο Τόπος».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή