Ερώτηση Νικολόπουλου για την εισαγγελική προκαταρτική έρευνα σε βάρος του Παν. Ψυχάρη

Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα (05/09/2016) στη Βουλή ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με το εάν θα ασκηθεί εισαγγελική προκαταρτική έρευνα σε βάρος του γιου του προέδρου του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη, μετά και τα όσα κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ.
17'

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Νικολόπουλου έχει ως εξής:

«Μετά από 1,5 χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από την σημερινή κυβέρνηση πληθαίνουν τα φωναχτά ερωτήματα “και τι άλλαξε; Όλοι εκείνοι που έγιναν πλούσιοι και με βίλες με κλεμμένο δημόσιο χρήμα μένουν ακόμα ανέγγιχτοι”.

Αρκετοί βέβαια είναι εκείνοι που βλέπουν ότι για πρώτη φορά μετά δεκαετίες αποκαλύπτονται τα εγκλήματα με ονόματα στην Εξεταστική Επιτροπή ,αλλά και βρέθηκε κυβέρνηση που έβαλε τέλος στο “νταβατζιλίκι” εκατοντάδων εκατομμυρίων κρατικού χρήματος με το οποίο λειτουργούσαν χωρίς άδειες τα περίφημα “συστημικά ΜΜΕ” των “νταβατζήδων”και οι “συστημικές” Τράπεζες,αρπάζοντας τα φιλέτα και μοιράζοντας τα στους “νταβατζήδες”.

Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλούς τομείς γίνονται μόνο μερικά βήματα σωστά ,αλλά μένουν κι άλλα για να μην παραπεμφθούν στις καλένδες καραμπινάτα σκάνδαλα και παρανομίες.

Αυτή την ώρα υπάρχει Τράπεζα που απειλεί άτυχη διαζευγμένη γυναίκα με έξωση από το σπίτι, του οποίου την αγορά συνυπέγραψε απλά για να εξοφλείται απο τον κρατικό υπάλληλο-διπλωμάτη σύζυγο με τον παχυλό μισθό και τις χρυσοφόρες θέσεις και ενώ εκείνος,αυθαίρετα ούτε πληρώνει,ούτε ενοχλείται αν και ρέει το κρατικό χρήμα προς αυτόν.

Αυτή την ώρα υπάρχει Τράπεζα που απειλεί άτυχη χήρα με προβλήματα υγείας φοβερά,αν και εισπράττει άλλη κρατική υπηρεσία από τη χήρα 25 χιλιάδες ευρώ το μήνα(!!!) από την περιουσία της χήρας ,η οποία αντί να ακούσει ευχαριστώ ζει εφιάλτες...

Αυτή την ώρα υπάρχει Τράπεζα που κάνει τα στραβά μάτια χρόνια για να αυγατίσει την περιουσία διωκομένου με κακουργήματα και προσποιείται ότι δεν μπορεί να εισπράξει 14 εκατομμύρια δάνεια ,αν και βοήθησε να αποκτήσει με αυτά τα χρήματα ο διωκόμενος “επώνυμος” ούτε λίγο,ούτε πολύ 61 ακίνητα αξίας πολύ πάνω από τα χρήματα αυτά.
Αυτή λοιπόν την ώρα αποκαλύπτονται και αίσχη στη Βουλή,κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής με πρωταγωνιστές επώνυμους. Αυτά τα αίσχη εξηγούν,αυτή την εγκληματική λειτουργία των Τραπεζών ,η οποία έχει ως κανόνα τις βρόμικες συναλλαγές με “επώνυμους” και την εξουθένωση των “ανωνύμων” έστω και αν γεμίζουν τα δημόσια ταμεία,όπως η περίπτωση της χήρας.

Αποκαλύπτεται αδιανόητη για κράτος δικαίου διαχείριση κρατικού χρήματος,όπως αυτό των ανακεφαλαιοποιήσεων Τραπεζών και καταλήστευση του με την μορφή δανείου έναντι...αέρα κοπανιστού ως εξασφάλιση.

Ιδού διάλογος του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κ.Φάμελου με τον “πρίγκιπα” των ΔΟΛ=ΜΕΓΚΑ Παναγιώτη Ψυχάρη,υιού εκείνου που με προηγούμενες κυβερνήσεις είχε συνηθίσει να “τακτοποιεί” ατιμώρητα Υπουργούς που δεν έκαναν χατίρια σε φίλους,όπως μαρτυρούν οι διάλογοι Σταύρου Ψυχάρη-Αχιλλέα Φλώρου.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Υπογράψατε εγγύηση για 15 εκατομμύρια ευρώ, το είπατε. Και μάλιστα είπατε «εγώ με πόνο και με αίμα έβαλα 15 εκατομμύρια ευρώ». Πείτε μας πού τα βρήκατε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ (Μάρτυς): Δεν είπα «έβαλα». Έχω υπογράψει.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Το είπατε. Στα Πρακτικά είναι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ (Μάρτυς): Όχι «έβαλα». Να τα δούμε τα Πρακτικά.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: «Μου ζητήθηκαν 15 εκατομμύρια εγγυήσεις». Το είπατε εσείς εδώ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ (Μάρτυς): Ναι, εγγύηση.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Θα μας βγάλετε χαζούς όλους;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ (Μάρτυς): Να δούμε τα Πρακτικά.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Έχουμε τα Πρακτικά. «Μου ζητήθηκαν 15 εκατομμύρια εγγυήσεις και αναγκάστηκα να τις υπογράψω».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ (Μάρτυς): Ναι, υπέγραψα εγγυήσεις. Δεν σημαίνει ότι έχεις το «cash».
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Με τι;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ (Μάρτυς): Με αέρα.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Με αέρα;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ (Μάρτυς): Ναι.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Είπατε με αέρα; Είπατε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι υπογράψατε αέρα 15 εκατομμύρια ευρώ εγγυήσεις για τα δάνεια»;

Εν κατακλείδι, με εννέα συνεχή «Δεν απαντώ» προσπάθησε να αποφύγει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος της «Τηλέτυπος Α.Ε.» Παναγιώτης Ψυχάρης τις ερωτήσεις που του υπέβαλε στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής και ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ζητώντας να πληροφορηθούν οι Βουλευτές από τον ίδιο τον κ. Ψυχάρη για το ποιος είναι ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας «Brionte Limited», στην οποία ανήκει έκταση 26 στρεμμάτων στη θέση Άγιος Αιμιλιανός στο Πόρτο Χέλι, εντός της οποίας έχει οικοδομηθεί πολυτελής βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων με πισίνα και ιδιωτική μαρίνα.

Είναι θέμα ,το οποίο ερεύνησε ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρής και υπάρχει σχετικό πόρισμά που που “βγάζει μάτι”.

Όσον αφορά τα δάνεια του ΔΟΛ, ο Παναγιώτης Ψυχάρης είπε πως «το γεγονός ότι η έκθεση της Τ.τ.Ε. αναφέρει ότι περίπου 75.000.000 ευρώ είναι ακάλυπτα από εγγυήσεις... δεν σημαίνει απολύτως τίποτα!!!».

Τα κατωτέρω στοιχεία κατατέθηκαν στην «Εξεταστική» και είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της 31.08.2016 (σελ 346-350) και είναι αυτονόητη υποχρέωση των αρμοδίων να μην αφήσουν τον κ.Ψυχάρη σς ονειρώξεις του ανέγγιχτο,αλλά να ερευνήσουν εάν διετάχθη η οφειλόμενη εκ του νόμου δικαστική έρευνα και εις βάρος των τραπεζιτών που τότε υπέγραψαν και σήμερα καλύπτουν την ύπαρξη αυτών ανέγγυων δανείων, που ως σήμερα χαρακτηρίζονταν ως θαλασσοδάνεια.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία λοιπόν προκύπτει ότι:

Στις 20/3/2012 η Πειραιώς ανοίγει ένα δάνειο 34,6 στον ΤΗΛΕΤΥΠΟ, εκ των οποίων από τα 34,6 από τα έγγραφα προκύπτει ότι τα 34 εκατομμύρια είναι ακάλυπτα.

Το MEGA, ενώ έχει μείωση κύκλου εργασιών το 2008-2010 34%, παρουσίασε αύξηση δανεισμού 236%.
Από το 2009 το MEGA καταγράφει ζημιές προ φόρων, ενώ υποβαθμίστηκε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου απ’ όλες τις τράπεζες.

Στις 10/10/2013 αποφασίζεται για τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ τη μη τήρηση των χρηματοοικονομικών δεικτών, δηλαδή των παραμέτρων με βάση τις οποίες ελέγχεται ένα δάνειο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τρία χρόνια μετά δεν έχει τραπεζική ενημερότητα το MEGA και ο Π.Ψυχάρης μας δείχνει άνετος και περιχαρής τις τράπεζες που του έδωσαν, περίπου 200 εκατομμύρια δάνεια.

Ήδη έχουν καταγγελθεί τα δάνεια, το ομολογιακό, απ’ όλες τις τράπεζες ενώ όπως κατετέθη στην Εξεταστική Επιτροπή, έχει 115 εκατομμύρια υπόλοιπο και εργαζόμενους απλήρωτους.

Μ’ αυτές τις τεχνικές παραμέτρους, καλείσθε να απαντήσετε πώς μένουν ακόμα μέχρι σήμερα στις καρέκλες τους Διοικητές και μέλη των Δ.Σ. της ΤτΕ και των άλλων τεσσάρων συστημικών τραπεζών που έδωσαν 200 εκ. ευρώ παράνομα-θαλασσοδάνεια;

Σαφώς, προβλέπεται και από τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς ότι οι δείκτες πρέπει να τηρούνται και αυτοί παραβιάστηκαν από συγκεκριμένους, με ονοματεπώνυμο.

Εξετάζοντας, τα ιστορικά τραπεζικά δεδομένα της τελευταίας οκταετίας (2008-2016), διαπιστώνουμε δύο [2] ημερομηνίες σταθμούς και συγκεκριμένα αυτούς α)του Ιουλίου του 2010, ότε και δημιουργήθηκε το ΤΧΣ και β)του Δεκεμβρίου του 2008, ότε και ψηφίστηκε ο Ν.3723.

Ειδικότερα:

α) Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 (Ν. 3864 ΦΕΚ Α΄ 119/31-07-2010) ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Στο πλαίσιο του σκοπού του το ΤΧΣ, παρέχει κεφαλαιακή ενίσχυση στα πιστωτικά ιδρύματα. Σύμφωνα δε, με τη μονάδα εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος (2014) την χρονική περίοδο 2011-2013 το ΤΧΣ έχει καταβάλει για σκοπούς εξυγίανσης και ανακεφαλαιοποίησης ποσό 40,7 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 21 δις ευρώ κάλυψαν τις προκληθείσες ζημίες από το λεγόμενο «κούρεμα των ομολόγων» (PSI), με αναγκαία λογική συνέπεια αυτού, τα υπόλοιπα 19,7 δις ευρώ να κάλυψαν κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

β) Στις 09- 12-2008 με τον Ν. 3723/2008 (ΦΕΚ Α΄250) είχαν χορηγηθεί 5δις ευρώ σε μετρητά στις Τράπεζες προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν (άρθρο 1) και παρασχέθηκαν και εγγυήσεις του Δημοσίου για ομολογιακά δάνεια που θα εξέδιδαν αυτές (οι τράπεζες) προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα (άρθρα 2 και 3), μέχρι του ποσού των 23 δις ευρώ. Ειρήσθω εν παρόδω, η παροχή ρευστότητας αυξήθηκε κατά 15 δις ευρώ με την παρ. 8 του άρθρου 4 του Ν. 3845 (ΦΕΚ Α΄65/06-05-2010), κατά 25 δις ευρώ με το άρθρο 7 του Ν. 3872 (Α΄148/03-11-2010) και κατά 30 δις ευρώ με το άρθρο 19 του Ν. 3965 (ΦΕΚ Α΄113/18-05-2011). Δηλαδή, παρασχέθηκαν εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για έκδοση τραπεζικών ομολόγων συνολικού ύψους 93 δις ευρώ (23+15+25+30=93), προκειμένου να αποτραπούν προβλήματα ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.
Γα την τύχη των ως άνω ρευστοποιήσεων ο Δικηγόρος Αθηνών, Λεωνίδας Χ. Στάμος, έχει απευθυνθεί από 21/07/2014 με την με Αρ. Πρωτ. 4900 Αναφορά του ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Εξ όλων των ως άνω, με σαφήνεια και άνευ δυνατότητας ανταποδείξεως προκύπτει ότι οιοσδήποτε δανεισμός μεταξύ 2008 κι εντεύθεν προς ΜΜΕ ή/και τους ‘συν αυτοίς’, είναι προδήλως παράνομος και έγινε κατά παράβαση των κανονιστικών πράξεων της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού ιστορικά αποδεδειγμένα έχουν μεσολαβήσει 2 ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, ένεκα κεφαλαιακής ανεπάρκειας αυτών και χορήγηση εγγυήσεων σε τραπεζικά ομολογιακά δάνεια για κάλυψη ρευστότητας της αγοράς, μέχρι του ύψους των 93 δις ευρώ, ένεκα ελλείψεως ρευστότητας των τραπεζών.

Η δε, παράνομη χορήγηση ανάλογων δανείων διακριβώνεται από τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του Ν.3723/2008, το οποίο όριζε τον τρόπο διάθεσης της ως άνω αντλούμενης ρευστότητας, ήτοι ότι: «Τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατίθενται τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου κατά το άρθρο 3 του παρόντος οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν της ρευστοποίησης των τίτλων για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους, η δε παρεχόμενη εγγύηση κατά το άρθρο 2 δύναται να αφορά σε χορηγήσεις προς επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας» και αφού τα ΜΜΕ ούτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν, αλλά ούτε και ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας (άλλως δεν θα μειώνονταν ο αριθμός αυτών, ούτε θα δημοπρατούνταν το σήμερον 30/08/2016 καθώς άπαντες ενστερνίζονται ότι η ανάπτυξη της Χώρας δεν επιδέχεται πλειοδότου), κάθε χορήγηση δανείου σε αυτά ,τουλάχιστον μετά το 2008 κι εντεύθεν, παραβιάζει ευθέως την ως άνω διάταξη.

Επιπλέον, αποδεδειγμένα, οι Τράπεζες δεν έχουν αποκαταστήσει την εκ της ΠΔ/ΤΕ 2560/01.04.2005 αναγκαία Ρευστότητα μέχρις και σήμερον. Σαφή δε απόδειξη, αποτελούν οι κατωτέρω Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες δόθηκαν εγγυήσεις σε συνέχεια του ως άνω Ν.3723/2008, ήτοι προς κάλυψη της τραπεζικής ελλείψεως ρευστότητας και συγκεκριμένα με την: 2/13492/002 (ΦΕΚ Β 616/15-4-2015), 2/19025/0025 (ΦΕΚ B 682/21-4-2015), 2/26934/0025 (ΦΕΚ B 884/19-5-2015), 2/34070/0025 (ΦΕΚ B 1006/29-5-2015), 2/47281/0025 (ΦΕΚ B 1834/25-8-2015), 2/24455/0025 (ΦΕΚ B 742/29-4-2015), 2/28365/0025 (ΦΕΚ B 1031/3-6-2015), 2/39563/0025 (ΦΕΚ B 1295/30-6-2015), 2/48689/0025 (ΦΕΚ B 1669/10-8-2015), 2/5250/0025 (ΦΕΚ Β 376/18-3-2015), 2/4401/0025 (ΦΕΚ Β 376/18-3-2015), 2/5637/0025 (ΦΕΚ Β 376/18-3-2015), 2/17021/0025 (ΦΕΚ Β 616/15-4-2015), 2/17018/0025 (ΦΕΚ B 742/29-4-2015), 2/21255/0025 (ΦΕΚ B 807/6-5-2015), 2/21748/0025 (ΦΕΚ B 807/6-5-2015), 2/21747/0025 (ΦΕΚ B 807/6-5-2015), 2/25739/0025 (ΦΕΚ B 930/21-5-2015), 2/39033/0025 (ΦΕΚ B 1295/30-6-2015), 2/46082/0025 (ΦΕΚ B 1657/6-8-2015), 2/46082/0025 (ΦΕΚ B 1724/18-8-2015), 2/99557/0025 (ΦΕΚ Β 472/27-3-2015), 2/13060/0025 (ΦΕΚ B 742/29-4-2015), 2/13056/0025 (ΦΕΚ B 742/29-4-2015), 2/26979/0025 (ΦΕΚ B 930/21-5-2015), 2/39786/0025 (ΦΕΚ B 1522/20-7-2015), 2/48015/0025 (ΦΕΚ B 1669/10-8-2015), 2/48014/0025 (ΦΕΚ B 1669/10-8-2015), 2/50199/0025 (ΦΕΚ B 1716/17-8-2015), 2/50199/0025 (ΦΕΚ B 1813/21-8-2015), ήτοι εγγυήσεις για τραπεζικά ομόλογα συνολικής εκδοτικής αξίας 66.789.200.000 ευρώ, πλέον τα διατεθέντα χρηματικά ποσά που αντλήθηκαν μέσω του ELA (περί τα 90 δις ευρώ) το πρώτο οκτάμηνο του 2015, ήτοι συνολικά μέχρις του ποσού των 156.789.200.000 ευρώ, διατέθησαν στις τράπεζες για να καλυφθεί ισόποση έλλειψη στη ρευστότητά τους και πάντα ταύτα μόνον στο πρώτο οκτάμηνο του 2015.

Κατόπιν όλων αυτών θα έπρεπε αμέσως να κλείσουν οι τράπεζες τους λογαριασμούς ώστε να μην συμβούν τα χειρότερα. Δηλαδή οι τράπεζες να μην χρειάζονται περισσότερα χρήματα από το Δημόσιο για τις ανακεφαλαιοποιήσεις και να περιορισθούν οι ζημιές των τραπεζών και τα απλήρωτα δάνεια ώστε να μην φορτωθούν στις πλάτες του λαού.

Και όμως η Κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι Υπουργοί ανέχονται τους τραπεζίτες που κατά παράβαση όλων των κανονισμών, άφησαν ανοιχτούς τους λογαριασμούς και «απείραχτους» τους πλούσιους μετόχους.
Εξαίρεση αποτελούν τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ. Από πληροφόρηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σ. Φάμελλος για τα παράνομα δάνεια, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη.

Πρέπει ως εκ τούτου να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων το περιεχόμενο της δίωξης,ώστε να μπορέσει να ελέγξει την συμπεριφορά των αρμοδίων ανα υπουργείο υπαγομένων αρχών.

Επίσης πρέπει να μάθει η Βουλή πόσα είναι τα δάνεια του ΔΟΛ σήμερα;

Εάν όντως είναι 180 εκ., τότε έχουμε έναν όμιλο, που οι μετοχές του έκαναν πριν από δύο χρόνια 58 εκατομμύρια και όμως τα δάνειά του είναι 180. Άρα τα ίδια κεφάλαια είναι το ¼ των δανειακών υποχρεώσεων!!!

Πρέπει επιτέλους να πληροφορήσετε την Βουλή ποιος νόμος επιτρέπει να λειτουργεί ακόμη αυτή Α.Ε., όταν μάλιστα δεν έχει πληρώσει ούτε τους εργαζόμενους ούτε τα δάνεια της και οι μέτοχοι της έχουν αδυναμία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Μετά ταύτα και πώς μπορεί ο κεντρικός Τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, που έχει την ευθύνη του ελέγχου της τήρησης των κανόνων στα πιστωτικά ιδρύματα , να μην έχει πράξει τα δέοντα και παρόλα αυτά να παραμένει Διοικητής της ΤτΕ.

Αλήθεια δεν μοιάζει με τον λύκο που φυλάει τα πρόβατα;

Έχετε υποχρέωση να ενημερώσετε την Βουλή, για το περιεχόμενο των απαντήσεων του κ. Γ. Στουρνάρα σχετικά με το πάρτι των δανείων...

Να ενημερώσετε επίσης τη Βουλή γιατί ενώ γνωρίζει ο αρμόδιος Υπουργός τι συμβαίνει σιωπά και ανέχεται την Διοίκηση της ALPHA BANK, η οποία έδωσε προσωπικά δάνεια 58 εκατομμύρια στον κ. Στ. Ψυχάρη, για να αγοράζει μετοχές σε «βήματα» και εν συνεχεία να τις πουλάει, σε μια επιχείρηση που ο ίδιος είναι μέτοχος, παίρνοντας ένα άλλο δάνειο για την επιχείρηση.

Ένα «κόλπο» που έτσι μεταφέρονται, οι μετοχές στη «Στ. Ψυχάρης – Μέσα Ενημέρωσης» και μετά το δάνειο μεταφέρεται στην «Ψυχάρης», για τις μετοχές που έχει ο ίδιος και τέλος συγχωνεύεται με το ΔΟΛ. Αποτέλεσμα ο ΔΟΛ σήμερα χρωστάει τα λεφτά που πήρε ο ιδιοκτήτης για να τον αγοράσει!!!

Εάν δεν είναι νόμιμο αυτό τότε γιατί δεν έχουν κλείσει οι τράπεζες αυτές τις δανειακές συμβάσεις και δεν έχουν προχωρήσει στην εξασφάλιση προσωπικών και άλλων επαρκών εγγυήσεων. Γιατί δεν αναζητούν τους καταθετικούς λογαριασμούς του Στ. Ψυχάρη και την ακίνητη περιουσία που ενδεχομένως κρύβει σε offshore εταιρείες του εξωτερικού όπως εμφανίζουν οι διαβόητες λίστες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ.

Κατόπιν όλων όσων προανέφερα πρέπει να διενεργήσουν οι κρατικές υπηρεσίες όλους τους ενδεδειγμένους ελέγχους ακόμα και με την συνδρομή Ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών κατά της διαφθοράς και φοροδιαφυγής, και εσείς να ενημερώσετε τη Βουλή απαντώντας στα εξής ερωτήματα:

1ον Γιατί οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδας και όλα τα έχοντα αρμοδιότητα όργανα δεν εξέτασαν την «αμαρτωλή» ιστορία των δανείων προς τον «ΤΗΛΕΤΥΠΟ», που είναι γεμάτη με παρατάσεις, χορηγήσεις, αναχρηματοδότησεις και ανακεφαλαιοποιήσεις τόκων που ενώ απαγορεύονται νομοθετικά όμως με ευθύνη του ίδιου του Διοικητή της ΤτΕ και των λοιπών διοικητών των πιστωτριών τραπεζών, έφτασαν στα 115 εκατομμύρια σήμερα;

2ον Πόσα είναι τα δάνεια της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» και πόσα είναι τα δάνεια του ΔΟΛ σήμερα;

3ον Ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα είναι: Οι πιστούχοι έκαναν τις αιτήσεις, οι τράπεζες όμως πώς παραβίαζαν όλα όσα ανωτέρω σας καταθέτω και ενέκριναν αυτά τα δάνεια;

4ον Στον «ΤΥΛΕΤΥΠΟ» είναι μόνο το ομολογιακό ή και πολλά άλλα δάνεια χωρίς τραπεζική ενημερότητα καθώς επίσης είναι και στον ΔΟΛ;

5ον Εάν ο ΔΟΛ έχει δάνεια 180 εκ. ευρώ πώς γίνεται να έχουμε έναν όμιλο όπου οι μετοχές του έκαναν πριν από δύο χρόνια 58 εκατομμύρια και τα δάνειά του είναι 180 και άρα τα ίδια κεφάλαια είναι το ¼ των δανειακών υποχρεώσεων;

6ον Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας και οι λοιποί εν ενεργεία Διοικητές μπορούν να πουν σε εσάς και μετά εσείς οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι Υπουργοί να ενημερώσετε τη Βουλή ποιος νόμος επιτρέπει να λειτουργεί ακόμη αυτή Α.Ε.;

7ον Την ευθύνη ποιος την έχει για τα 115 εκατομμύρια και γιατί δεν σπεύδουν να καλύψουν σήμερα τον κίνδυνο, να φορτωθούν στις πλάτες του Λαού και του Δημοσίου;

8ον Ποια τραπεζικά στελέχη εκτίμησαν ότι ο «αέρας» του υιού Ψυχάρη αξίζει 15 εκατομμύρια και έτσι εδέχθησαν αέρα για εγγύηση όπως ο ίδιος μεθ΄ όρκον αποκάλυψε;

9ον Μετά από αυτή την συγκλονιστική αποκάλυψη του Παν. Ψυχάρη για τα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά, έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις από τις θέσεις ευθύνης εκείνων που υπέγραψαν αυτές τις δανειακές συμβάσεις ;
10ον Έχει δοθεί εντολή από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς να δεσμευτεί αυτών των τραπεζικών «Golden boys» η κινητή και ακίνητη περιουσία τους;

11ον Ζητήθηκε να τους ελέγξει το ΚΕΦΟΜΕΠ έναν προς έναν αυτούς που υπέγραψαν τις συγκεκριμένες δανειακές συμβάσεις του «κοπανιστού Ψυχαρικού» αέρος;

12ον Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά από αυτό το θόρυβο της «βόμβας των αερίων Ψυχάρη» ενώπιον της Εξεταστικής, μήπως ζήτησε να κινηθούν οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί αυτεπαγγέλτως;

13ον Έχει μήπως διαταχθεί σχετική προκαταρκτική Εισαγγελική έρευνα εις βάρος εάν ναι εις βάρος ποιων τραπεζιτών;

14ον Γιατί ασκήθηκε η δίωξη εναντίον του Στ. Ψυχάρη και των μελών του Δ.Σ. της ALPHA BANK, ποιο το περιεχόμενο της, ασκήθηκε μόνον για τα δάνεια που δόθηκαν για την αγορά των μετοχών;

15ον Μήπως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε σχετική προκαταρκτική εξέταση, για το ενδεχόμενο της απάτης αλλά και της ψευδορκίας και ψευδομαρτυρίας του Π. Ψυχάρη ενώπιον ανακριτικής αρχής, αφού αυτά τα καθήκοντα ασκούν οι Βουλευτές μέλη της Εξεταστικής;

16ον Ποιοι έδωσαν δάνεια στο MEGA και στο ΔΟΛ τα οποία σήμερα καλείται να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο και οι φορολογούμενοι πολίτες;

17ον Πώς και δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες για τους πρωταγωνιστές αυτού του MEGA σκανδάλου και πώς μένουν ακόμα μέχρι σήμερα στις καρέκλες τους Διοικητές και μέλη των Δ.Σ. της ΤτΕ και των άλλων τεσσάρων συστημικών τραπεζών που έδωσαν 200 εκ. ευρώ παράνομα-θαλασσοδάνεια;

18ον Κατόπιν όλων αυτών θα έπρεπε αμέσως να κλείσουν οι τράπεζες τους λογαριασμούς ώστε να μην συμβούν τα χειρότερα;

19ον Γιατί κατά παράβαση όλων των κανονισμών, άφησαν ανοιχτούς τους λογαριασμούς και «απείραχτους» τους πλούσιους μετόχους;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος

Συνημμένα
Τα πρακτικά της Βουλής

Κοινοποίηση
Πρόεδρο και Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Οικονομικό Εισαγγελέα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΣΔΟΕ, Γενικό Γραμματέα Διαφθορά, Οικονομικούς Επιθεωρητές»

Σχετικές ειδήσεις