Ποτάμι: Ευθεία επίθεση στη Φώφη
Δύσκολη η «κουμπαριά» στο χώρο της Κεντροασριστεράς. Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν βολές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.
Αυτή τη φορά ήταν ο Παντελής Αβραμίδης, γραμματέας οργανωτικού του Ποταμιού, οποίος με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε στην τοποθέτηση που έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον ραδιοσταθμό Real FM, φωτογραφίζοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη για κωλυσιεργία όσον αφορά τον διάλογο στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ο Παντελής Αβραμίδης κατηγορεί την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκει να κληρονομήσει το Ποτάμι, όπως έκανε και με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στο βάθος του σχεδιασμού της είναι η συνεργασία με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρκτηριστικά αναφέρει το στέλεχος του Ποταμιού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παντελή Αβραμίδη:
«Για να μην παραφρονήσουμε εντελώς! Το Ποτάμι χθες επανέλαβε δημόσια και με ξεκάθαρο τρόπο «ναι! πάμε για ένα νέο Κίνημα». Όχι με στημένες κάλπες, όχι με σημαδεμένα χαρτιά αλλά με ανοιχτές διαδικασίες. Και επειδή η κυρία Γεννηματά αρέσκεται στις αναβολές, προτείναμε να ξεκινήσει η διαδικασία με κοινή συνέντευξη τύπου την εβδομάδα 19 με 24 Σεπτεμβρίου. Τι πιο σαφές; Προφανώς όμως η κυρία Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι. Βολεύεται στην ασφάλεια των μηχανισμών της και δεν θέλει μια ανοιχτή αναμέτρηση στην κοινωνία. Με πολλούς υποψηφίους, νέα πρόσωπα και πολιτική αντιπαράθεση.
Μια ανοιχτή διαδικασία σαν και αυτή που προτείνει το Ποτάμι, θα είναι το έναυσμα για να επιστρέψουν στη δράση δυνάμεις που δεν ήθελαν και δεν θέλουν τον παλαιοκομματισμό και τη μιζέρια.
Όπως φάνηκε και από την αρχική αμφίσημη συμπεριφορά της στον εκλογικό νόμο και με τις κατά καιρούς δηλώσεις της, η κυρία Γεννηματά και κάποιοι σύμβουλοί της – κόντρα στη διάθεση των περισσότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ – προσδοκούν συνεργασίες με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ». Και ενοχλήθηκαν που στην ανοιχτή επιστολή μας ήμασταν ξεκάθαροι. Το νέο Κίνημα πρέπει να κινηθεί μακριά από συντηρητικούς και λαϊκιστές. Η κυβερνητική συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι επιλογή για τους πολίτες που πιστεύουν στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Όμως όλα αυτά και άλλα πολλά μπορούν να συζητηθούν στην «προεκλογική περίοδο» για την εκλογή του νέου αρχηγού και να αποφασιστούν από το συνέδριο που θα συγκληθεί.
Όσοι τορπιλίζουν το διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο. Παρ' όλα αυτά εμείς θα επιμείνουμε. Οι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος παραμένουν στο τραπέζι.»